Antena 3 CNN Actualitate Social Actriţa Manuela Hărăbor, despre restricţiile la slujba de Paşte: "Habar nu au în ce constă slujba de Înviere. Nu ai cum să o scurtezi"

Actriţa Manuela Hărăbor, despre restricţiile la slujba de Paşte: "Habar nu au în ce constă slujba de Înviere. Nu ai cum să o scurtezi"

Actriţa Manuela Hărăbor a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Decisiv" realizată de Cătălina Porumbel al Antena 3, restricțiile propuse de autorități pentru slujba de Paşte. Cât despre măsurile de relaxare la restaurante şi festivaluri, actrița a precizat că sunt proaste.

Actriţa Manuela Hărăbor, despre restricţiile la slujba de Paşte: "Habar nu au în ce constă slujba de Înviere. Nu ai cum să o scurtezi"
de Claudia Popovici    |    07 Apr 2021   •   17:58

Potrivit restricțiilor preconizate de autorități, slujba din noaptea de Înviere ar urma să se încheie la ora 2 dimineața. Mii de credincioși s-au declarat deja revoltați de aceste propuneri şi spun că nu sunt fondate.

De aceeași părere este şi actrița Manuela Hărăbor care spune că "oricât de repede s-ar derula slujba nu se poate încadra nimeni în timpul propus de autorități. Orice om care a mers la biserică știe clar cum are loc o slujbă şi ce durate de timp presupune.

„Cei care au propus restricțiile habar nu au în ce constă slujba de Înviere”

"E ca și când pe dumneavoastră nu vă lasă să vă faceți meseria și vă spune, dar știi nu ai voie decât jumătate din desfășurătorul pe care îl aveți că nu mai e timp. Dar o slujbă religioasă în Biserica Ortodoxă se bazează pe niște canoane și pe niște tipicuri. Nu sunt făcute de oameni așa au fost lăsate de la Sfinții Apostoli. Ori este o aberație. Acești domni care au pus restricția asta până la două dimineața, habar nu au în ce constă slujba de Înviere.

Nu este o simplă vizită la o biserică, în care un preot împarte lumina în această lume. De-a lungul anilor toate slujbele de Înviere au avut loc în exterior, după aceea se intră în biserica şi se continuă slujba cu Trenia şi Sfânta Liturghie. Oricât de repede înainte, să zicem că o spui, ceea ce nu face, pentru că sunt răspunsurile de la strană. O slujbă de Înviere în timpul nopții durează până la 4:00 dimineața. Nu ai cum să o scurtezi. Orice om care merge la biserică, măcar o dată nu an, duminica, știe că slujba începe undeva pe la 8:30 și se termină undeva la 12:45", a mai spus Manuela Hărăbor.

Restricțiile sunt discriminatoare

Referitor la deschiderea festivalurilor cu 4 variante (vaccinare, testare PCR, certificat anticorpi, test rapid la festival) actriţa a spus că aceste măsuri de relaxare sunt proaste.

"Încă trăim într-op democrație, încă ne numim liberi şi nu poți să împarți populația în două, vaccinați, nevaccinați, testați netestaţi. Nu putem să dăm reguli comune pentru teatre şi restaurante. La restaurant omul vorbește, deschide gura mănâncă, bea, socializează. La teatru, după ultimele reguli, există distanțare între spectatori. Nu se uită nici în stânga nici în dreapta şi nu se vorbește. Sunt absolut discriminatorii măsurile", a mai spus actriţa Manuela Hărăbor.

×
Subiecte în articol: Paste slujbă Paşte Manuela Hărăbor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close