Antena 3 CNN Actualitate Social Ajutor pentru românii cu mai mulți copii. Gabriela Firea vrea recunoaşterea familiilor numeroase

Ajutor pentru românii cu mai mulți copii. Gabriela Firea vrea recunoaşterea familiilor numeroase

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, anunță mai multe proiecte noi aflate în lucru.

Ajutor pentru românii cu mai mulți copii. Gabriela Firea vrea recunoaşterea familiilor numeroase
Sursa foto: Facebook
de Silvia Preda    |    16 Aug 2022   •   17:16

Acestea vizează, printre altele, statutul familiilor numeroase, sprijinirea mamelor cu mai mulți copii, egalitatea de șanse pentru femei în cazul ocupării posturilor de decizie.

Gabriela Firea a anunţat că propune în Guvern, în scurt timp, schimbarea Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice, astfel ca din cinci candidaţi, doi să fie de gen feminin.

"O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice adică din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare", a spus ministrul. 

"Sper ca în cel mai scurt timp acest proiect să fie finalizat", a completat Gabriela Firea. 

Ministrul Familiei vrea recunoaşterea familiilor numeroase, prin acordarea unor carduri de reducere

"Sunt declaraţii foarte frumoase cu privire la susţinerea familiilor numeroase, a familiilor cu mulţi copii, cu trei sau mai mulţi copii, dar la modul concret nu este recunoscută ca şi termen administrativ ideea de familie numeroasă", a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea susţine un proiect prin care aceste familii să fie în primul rând recunoscute ca fiind familii numeroase. 

"Un prim pas ar fi acela ar acordării unui card, un card care să fie susţinut de anumite reduceri şi deduceri, în beneficiul familiilor numeroase", a mai spus Gabriela Firea. 

Gabriela Firea a mai anunţat că sunt foarte mulţi seniori care nu sunt ajutaţi, iar ministerul Familiei doreşte să implementeze politici publice care să îi sprijine pe aceştia atât din punctul de vedere al suportului emoţionat, juridic, dar şi social. 

 

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close