Antena 3 CNN Actualitate Social Falşii asistaţi social din România au încasat milioane de lei

Falşii asistaţi social din România au încasat milioane de lei

Falşii asistaţi social din România au încasat milioane de lei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Dec 2015   •   13:35

România a pierdut cinci milioane de euro anul trecut. Banii au ajuns în buzunarele asistaţilor social, în mod ilegal, susţine Curtea de Conturi într-un raport. 

 
Ţara noastră are peste patru milioane de cetăţeni care primesc ajutor de la stat.
 
Reporterul Antena 3, George Ciubotaru, a explicat: 
 
În România există 4,3 milioane de persoane care au încasat zilnic, în anul 2014, servicii de asistenţă socială. 85% din total reprezintă copii, beneficiari ai alocaţiilor de stat, peste 247.000 sunt persoane care au beneficiat de alocaţii pentru susţinerea familiei. Alte 171.000 de persoane au beneficiat de indemnizaţii pentru creşterea copilului şi alte 240.000 de persoane au beneficiat de ajutoare sociale sub formă de venit minim garantat. 
 
În total, în anul 2014, fondul pentru asistenţă socială a fost de 8,1 miliarde de lei, adică aproximativ 1,21% din PIB.
 
Însă Curtea de Conturi a depistat peste 26 de milioane de lei care au fost acordate ilegal. Mai exact, 17,8 milioane de lei au fost acordate necuvenit, din motive precum nedeclararea de venituri sau conturi bancare cu valoare mai mare de 3.000 de lei. De asemenea, peste 10 milioane de lei au fost acordaţi necvunenit, în cazul indemnizaţiei de creştere a copilului, ca urmare a nedeclarării realizării altor venituri în acea perioadă şi alţi 176.000 de lei au fost acordaţi necuvenit, prin alocaţiile pentru copii, în condiţiile în care inspectoratele judeţene şcolare nu au trimis date corecte în ceea ce priveşte numărul copiilor care fie au repetat anul, fie au fost exmatriculaţi. 
 
Curtea de Conturi, pentru anul 2014, a descoperit că 26 de milioane de lei au fost acordate ilegal pentru servicii de asistenţă socială. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close