Antena 3 CNN Actualitate Social Astăzi fata lor împlinește 24 de ani, dar părinții nu pot să se bucure. Se uită la ea și nu înțeleg de ce se întâmplă asta. „Pentru un părinte e un coșmar de nedescris”

Astăzi fata lor împlinește 24 de ani, dar părinții nu pot să se bucure. Se uită la ea și nu înțeleg de ce se întâmplă asta. „Pentru un părinte e un coșmar de nedescris”

Astăzi fata lor împlinește 24 de ani, dar părinții nu pot să se bucure. Se uită la ea și nu înțeleg de ce se întâmplă asta. „Pentru un părinte e un coșmar de nedescris”
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Ian 2019   •   15:19

Astăzi, Diana împlinește 24 de ani, dar părinții nu pot să se bucure pentru ea. O privesc și nu înțeleg de ce se întâmplă asta. Și plâng fără încetare.Fata lor a fost diagnosticată cu meningită, iar acum se află în moarte cerebrală. Tot ce își doresc acum este să afle de ce.

Oamenii cer anchete pentru a stabili de ce ambulanța a sosit cu întârziere pentru a prelua fata de la Spitalul Militar, să o ducă la Spitalul de Urgență din Sibiu, dar și dacă medicii au acționat corect.

Părinții fetei spun că ambulanța a ajuns târziu pentru a o prelua de la Spitalul Militar și s-a pierdut timp prețios în acest timp. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, Liliana Blaga, admite o întârziere a autospecialei, dar spune că, inițial, cazul nu părea foarte grav.

„Solicitarea a venit pe 112 din partea Spitalului Militar Sibiu la ora 17.54, pentru o pacienta de 24 de ani cu cefalee, amețeli și suspiciune de meningită. Nu a fost prezentat cazul ca fiind unul critic, iar la momentul respectiv ambulanțele erau în teren pentru a asigura urgența în prespital. La ora 19.18 s-a revenit cu apelul pe 112 și s-a comunicat că starea tinerei s-a agravat și că ar fi nevoie de ambulanță cu medic, iar în patru minute echipajul nostru a ajuns și a fost transferată la UPU Sibiu cu diagnosticul de suspiciune meningită. Când a fost preluată, aceasta era confuză, agitată, cu febră și cefalee”, a spus Blaga, potrivit Tribuna.

Părinții Dianei spun că fata lor ar fi putut fi salvată dacă medicii ar fi acceptat o transfuzie de sânge.  În fața acuzațiilor, reprezentanții Spitalului spun că „nu mai există activitate cerebrală (...) moartea cerebrală nu trebuie confundată cu starea comatoasă”.

„Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcțiile cardio-respiratorii sunt susținute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală. Reflexele prezentate de pacientă sunt reflexe spinale, care pot rămâne neafectate. Precizăm totodată că moartea cerebrală nu trebuie confundată cu starea comatoasă”, potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

 

×
Subiecte în articol: moarte cerebrala
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close