Antena 3 CNN Actualitate Social Bani de la stat, pentru românii care au găzduit refugiați ucraineni. Când trebuie depuse cererile

Bani de la stat, pentru românii care au găzduit refugiați ucraineni. Când trebuie depuse cererile

Românii care au găzduit refugiați ucraineni în martie pot depune, până marți, cererile pentru a primi de la stat banii pentru decontarea alimentelor. 

Bani de la stat, pentru românii care au găzduit refugiați ucraineni. Când trebuie depuse cererile
Sursa foto: Twitter/ Franak Viačorka
de Georgiana Adam    |    03 Apr 2022   •   23:06

Deocamdată, ei doar 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată, însă recent Guvernul a adoptat un act normativ prin care a majorat cu 50 de lei ajutorul oferit românilor care îi găzduiesc pe ucraineni, potrivit rador.ro.

”Se prevede faptul că în primele trei zile lucrătoare ale lunii se depun documentele aferente lunii anterioare. Referitor la cei 50 de lei prevăzuți în legislație pentru cazare, trebuie precizat faptul că nu avem încă norme metodologice. 

De aceea, încurajăm pe toți cetățenii care în luna martie au cazat cetățeni ucraineni să își depună acum pentru a primi cei 20 de lei pentru serviciile de masă, urmând ca în momentul în care apar normele procedurale să primească și cei 50 de lei”, a explicat Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș.

Cei care nu reușesc să depună cererea în primele trei zile lucrătoare din lună pot depune solicitările și mai târziu, dar banii vor fi acordați în luna următoare. 

Aproape 650.000 de ucraineni au intrat în România

Un număr de 646.087 de cetățeni ucraineni au intrat în România din data de 10 februarie, iar dintre aceștia 4.332 au cerut azil, informează Guvernul.

România poate asigura la nivel național circa 400.000 de locuri de cazare pentru refugiați.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat 7.820 cetățeni ucraineni, 4.563 direct din Ucraina, 1.336 din Republica Moldova și 1.921 din alte state.

Până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de infracțiuni din sfera traficului de persoane sau exploatării prin muncă împotriva cetățenilor ucraineni sau comise de cetățeni ucraineni.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close