Antena 3 CNN Actualitate Social Cazul criminalei de la metrou, folosit ca mijloc de propagandă

Cazul criminalei de la metrou, folosit ca mijloc de propagandă

Cazul criminalei de la metrou, folosit ca mijloc de propagandă
17 Dec 2017   •   22:22

Cazul Magdalena Șerban, femeia care a omorât o tânără împingând-o pe linia de metrou a început să fie folosit ca un mijloc de propagandă. Ioana Ene Dogioiu a scris faptul că PSD va salva criminala. Aceasta spune că în urma schimbărilor pe care le face PSD, camerele video nu ar mai fi probe. 

„Înregistrările de pe camerele stradale sau din instituții nu vor mai putea fi folosite ca probe. Mijloacele de proba rămân limitativ prevazute: "înscrisuri, rapoarte de expertiză, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de probă". Deci înregistrările crimei de la metrou nu vor mai ajunge în instanță și fără ele criminala care a aruncat fata de pe peron va scăpa fără probleme. (eliminarea literei f din art 97 CPP)”, a scris Ioana Ene Dogioiu.

„Dacă ar spune adevărul, ar trebui să îl întrebe pe domnul Predoiu de ce a scos aceste probe. În codul care e în vigoare, nu sunt menționate aceste mijloace de probe. În codul de procedură anterior erau menționate expres. Acum a fost scoasă enumerarea „orice alte mijloace care nu sunt interzise”. Pentru că în penal trebuie să ai o enumerare expresă, nu poți să folosești „orice nu îți interzice legea”. Ei nu au scos aceste mijloace din acest cod”, a precizat Ingrid Mocanu, la Antena 3.

„Din acest cod și amendamentele care se aduc astăzi, nu poate fi vvorba ca PSD va salva femeia de la metrou. Este o gravă necunoaștere de Cod Penal când spui așa ceva”.

×
Subiecte în articol: criminala metrou propaganda ingrid mocanu
Parteneri
Mărturia mamei tinerei însărcinate, ucisă de patron în București
x close