Antena 3 CNN Actualitate Social Ce se întâmplă cu terasele din București. Firea: A venit momentul să încetăm cu birocraţia

Ce se întâmplă cu terasele din București. Firea: A venit momentul să încetăm cu birocraţia

Ce se întâmplă cu terasele din București. Firea: A venit momentul să încetăm cu birocraţia
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    10 Aug 2016   •   15:26

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că vor fi căutate soluţii pentru ca terasele din Centrul vechi, dar şi din restul oraşului să funcţioneze legal, în condiţiile în care reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) s-au plâns de "hăţişul birocratic". 

"Antreprenorii din Centrul vechi sunt nemulţumiţi de faptul că mulţi din agenţii economici din Centrul vechi funcţionează fără autorizaţie, dintr-un motiv foarte simplu: pentru a obţine o autorizaţie de funcţionare, trebuie să se adreseze atât PMB, cât şi Primăriei sectorului 3. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalităţile sunt extrem de greoaie", a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat. 

Gabriela Firea, care s-a întâlnit miercuri, la sediul PMB cu reprezentanţii HORA, a susţinut necesitatea creării unui comitet de lucru format din reprezentanţii Poliţiilor locale de la PMB şi de la Primăriile de sector, ai Direcţiilor juridice ale tuturor acestor instituţii, dar şi din oficiali ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

Primarul general a convenit, împreună cu reprezentanţii antreprenorilor din Centrul vechi, ca acest comitet de lucru să prezinte la sfârşitul lunii septembrie soluţiile pentru "deblocarea hăţişului birocratic" al obţinerii unei autorizaţii de funcţionare şi de uniformizare a procedurilor. 

"Centrul vechi este una dintre cele mai importante atracţii ale Capitalei! A venit momentul să încetăm cu birocraţia, pentru a putea începe, cu adevărat, să ne ocupăm de bunăstarea oraşului! Prin asta înţeleg, în primul rând, ca Bucureştiul să devină, în fiecare zi, un oraş aproape de oameni şi de nevoile lor, o Capitală care ştie să-şi promoveze obiectivele turistice şi care, printr-o administraţie eficientă, poate să îşi sporească veniturile tocmai din punerea în valoare a oraşului", a precizat Gabriela Firea. 

Comercianţii din Centrul vechi nu intră sub incidenţa unei singure autorităţi, pentru că această zonă este considerată una protejată şi astfel se raportează atât la PMB, cât şi la Primăria sectorului 3, a informat municipalitatea. În acest sens, reprezentanţii HORA au precizat că pentru o terasă de 14 mp a fost nevoie de cinci luni în vederea obţinerii autorizaţiei. 

Organizaţia HORA a mai susţinut că este necesară o condiţie unitară pentru toate primăriile de sector, astfel ca acestea să aibă o listă standard de acte solicitate pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close