Antena 3 Actualitate Social 42% dintre copiii din România sunt analfabeți funcțional, conform CEAE

42% dintre copiii din România sunt analfabeți funcțional, conform CEAE

de Viorel Aydan Cioroi    |    29 Iun 2021   •   15:07
42% dintre copiii din România sunt analfabeți funcțional, conform CEAE
Sursa foto: Hepta

Aproximativ 42% dintre copii români sunt analfabeți funcțional, conform unui studiu realizat de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale.

Cifrele României sunt cu mult peste media Uniunii Europene, procentul fiind aproape dublu. Se presupune că una dintre cauzele acestei situații ar fi modul de predare al profesorilor care de cele mai multe ori promovează învățatul mecani, cuvânt cu cuvânt.

Doi din trei copii din mediul rural sunt nevoiți să renunțe la școală pentru că nu au acoperite nici măcar nevoile de bază.

Campania ”Școală fără pauză” a luat naștere pentru a ajuta copii din comunitățile dezavantajate. În cadrul campaniei, oamenii pot dona până în data de 31 octombrie, lucruri pentru copii între 6-18 ani pentru a putea reveni la școală.

Educația este strâns legată de dezvoltarea localității. Dacă nu există drumuri sau mijloace de transport în comun atunci nici profesorii mai bine pregătiți nu vor putea să ajungă la școală. 

”Dacă aș rezuma această situație într-un cuvânt aș numi ipocrizie. Vedem doar aisbergului care ne face să se simțim foarte mândri de cei 10.000 de olimpici și nu vedem ceilalți un milion și ceva care se zbat în ignorantă și sărăcie", a explicat Gelu Duminică pentru Digi 24

 

×
Subiecte în articol: analfabetism functional România

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close