Antena 3 CNN Actualitate Social Cum se face testarea psihologică în Poliţie. Lider de sindicat: „Psihologul e folosit ca o unealtă”

Cum se face testarea psihologică în Poliţie. Lider de sindicat: „Psihologul e folosit ca o unealtă”

Cum se face testarea psihologică în Poliţie. Lider de sindicat: „Psihologul e folosit ca o unealtă”
Sursa foto: Foto: Facebook/Politia Romana - www.politiaromana.ro
09 Ian 2018   •   15:02

Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti a adus în discuţie modul în care se fac testările psihologice ale poliţiştilor. Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) din România şi preşedinte al filialei Timiş a SNAP, agentul-şef principal Cristian Danciu, a explicat metodele de testare psihologică a poliţiştilor, despre care spune că sunt depăşite.

„Este o evaluare standard, care se face o dată pe an de către psihologul fiecărui inspectorat de Poliţie. În 95 la sută din cazuri se desfăşoară la comun. Poliţiştii din cadrul unui serviciu, birou sau secţie de Poliţie sunt evaluaţi la o dată stabilită de către psiholg. Ei se prezintă într-o sală unde, la grămadă, se face testarea psihologică. Se impart nişte teste. De obicei, timpul este de maximum trei ore în care trebuie să parcurgi un set de teste ce conţin întrebări. Fiecare îşi predă testul făcut şi părăseşte sala, urmând ca ulterior să îi fie comunicat rezultatul: ai trecut sau ai picat testul”, a explicat poliţistul timişorean.

Potrivit lui Cristian Danciu, poliţiştii nu se deschid faţă de psiholog tocmai pentru că ştiu că acesta este folosit ca o unealtă de către superiori, potrivit adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: Politie psiholog
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close