Antena 3 CNN Actualitate Social Deputatul care a făcut public cazul pacientei arse la Floreasca face noi dezvăluiri: „Au călcat în picioare legea de mai multe ori”

Deputatul care a făcut public cazul pacientei arse la Floreasca face noi dezvăluiri: „Au călcat în picioare legea de mai multe ori”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu îi acuză pe doi medici clujeni de faptul că ar încălca legea referitoare la conflictul de interese şi incompatibilitate şi a depus în acest sens, joi, o sesizare la Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI).

Deputatul care a făcut public cazul pacientei arse la Floreasca face noi dezvăluiri: „Au călcat în picioare legea de mai multe ori”
Sursa foto: sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu
09 Ian 2020   •   18:29

El îi acuză şi pe preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, şi pe primarul Emil Boc.

"Am depus astăzi o sesizare pentru o posibilă încălcare a legii în domeniul incompatibilităţii şi a conflictului de interese împotriva lui Petru Şuşca, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, şi a profesorului Ştefan Florian, şeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a UMF Cluj! Pe scurt, conform ultimului raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, prietenul doamnei Sorina Pintea, Petru Şuşca, ar fi acţionar unic al unui SRL şi preşedinte al Asociaţiei Maramureşenilor din Cluj-Napoca, situaţie în care, pretinde Corpul de Control, Şuşca ar fi în situaţie de incompatibilitate şi conflict de interese, încălcând Legea 95/ 2006. Un caz mult mai clar este cel al neurochirurgului Ştefan Florian, şeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul UMF Cluj, care şi-a băgat cu tupeu maxim fiul, pe Alexandru Florian, asistent universitar, chiar în disciplina unde este şef şi pe secţia pe care o patronează ca pe propria moşie!", susţine deputatul clujean într-o postare pe facebook.

Citește Și Primele imagini cu medicii și pacienta de la Floreasca, după ce femeia a fost arsă pe masa de operație

Potrivit acestuia, "Ştefan Florian a încălcat fără nicio jenă atât Legea educaţiei naţionale, cât şi Codul deontologic al Cartei UMF".

De asemenea, Emanuel Ungureanu susţine că Ştefan Florian şi Petru Şuşca "şi-au protejat reciproc interesele în ultimii cinci ani, cu beneficiile aferente", despre care spune că va da detalii în curând.

"Cei doi au călcat în picioare legea de mai multe ori; vă ofer doar un exemplu: în cinci ani, Consiliul Medical al Spitalului a fost convocat de două ori, de fiecare dată pentru ca cei doi să-şi apere camarila construită în Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj. În jurul lui Şuşca şi al lui Florian fac zid în aceste zile, nu la voia întâmplării, foşti nomenclaturişti ai Partidului Comunist; voi da doar trei exemple: Stamatian, Buda şi Boc. Ei fac presiuni îngrozitoare la Ministerul Sănătăţii ca cei doi să nu îşi piardă feuda pe care au tăiat şi spânzurat după bunul plac", mai spune Emanuel Ungureanu. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emanuel Ungureanu USR
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close