Antena 3 CNN Actualitate Social Erbicide folosite în România, declarate cancerigene de Statele Unite. Un grădinar s-a îmbolnăvit din cauza produsului

Erbicide folosite în România, declarate cancerigene de Statele Unite. Un grădinar s-a îmbolnăvit din cauza produsului

Erbicide folosite în România, declarate cancerigene de Statele Unite. Un grădinar s-a îmbolnăvit din cauza produsului
23 Oct 2018   •   16:39

Dewayne Johnson, un fost grădinar de 49 de ani care a lucrat mai mulți ani la îngrijirea spaţiului verde al unei şcoli din zona golfului San Francisco, a dat judecată - în 2016 - compania Monsanto, o corporație internațională care lucrează în domeniul agrochimic și al ingineriei genetice.

Bărbatul, care mai are doar câteva luni de trăit, a reclamat că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza erbicidului Roundup, el obținând în instanță daune în valoare de 289 de milioane de dolari, scrie libertatea.ro.

Procesul lui Johnson, înregistrat în 2016, a fost judecat în procedură de urgenţă din cauza gravităţii bolii sale, limfon non-Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, despre care acesta acuză că a fost provocat de expunerea timp de ani de zile la glifosat, pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îl clasifica – în 2015 – ca „probabil cancerigen pentru oameni”.

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close