Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fetiţa de 5 ani cu hepatită misterioasă primeşte mâine un nou ficat. Ce diagnostic i-au pus medicii de la Fundeni

Fetiţa de 5 ani cu hepatită misterioasă primeşte mâine un nou ficat. Ce diagnostic i-au pus medicii de la Fundeni

Fetița de 5 ani cu hepatită severă internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării transplantului hepatic. Ce diagnostic i-au pus medicii de la Fundeni.

Fetiţa de 5 ani cu hepatită misterioasă primeşte mâine un nou ficat. Ce diagnostic i-au pus medicii de la Fundeni
Sursa foto: Pexels.com /Rodnae Productions
de Claudia Popovici    |    29 Apr 2022   •   18:10

În cursul zilei de azi fetița în vârstă de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni, unde va fi efectuat în perioada imediat următoare transplantul hepatic.

Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități.

În timpul transportului cu ambulanța a fost însoțită de un medic specialist ATI de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Între timp a fost stabilită și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică.

În acest moment este internată în secția de terapie intensiva de la Institutul Clinic Fundeni.

În cursul zilei de mâine o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani.

Până la data de 21 aprilie, OMS a raportat 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută  înregistrate la copii cu vârsta între 1 luna și 16 ani.

Copiii au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter.

Doi adolescenți din România, suspecți de hepatită cu origini necunoscute

Alți doi copii din România sunt suspecți de infecție cu hepatită a cărei cauză nu se cunoaște.

Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu, a declarat că este vorba despre o fată de 10 ani și un băiat de 16 ani din Sibiu.

Cei doi sunt suspecți de hepatită de origine necunoscută.

”DSP Sibiu a raportat două cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Primul în data de 19 aprilie, un băiat de 16 ani, inițial internat la Spitalul Municipal Mediaș, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciunea de hepatită acută. 

Markerii virali pentru hepatită virală A, B, C și E au fost negativi ca și probele pentru determinarea anticorpilor  anti Leptospiră. 

Copilul este în continuare internat,  investigat și supravegheat, cu o evoluție staționară, fără elemente de agravare.  

Cel de-al doilea caz a fost raportat în data de 26 Aprilie, o fetiță de 10 ani, cu markeri de asemenea negativo pentru hepatită virală A, B și C iar pentru hepatita virală E probele sunt încă în lucru”, a declarat Simona Berariu. 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close