Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea: "Banca Mondială este partenerul nostru în proiectele pentru familii, tineri și copii în situații de risc"

Gabriela Firea: "Banca Mondială este partenerul nostru în proiectele pentru familii, tineri și copii în situații de risc"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă noi proiecte în parteneriat cu Banca Mondială, menite să ajute persoanele aflate în situaţii de risc.

Gabriela Firea: "Banca Mondială este partenerul nostru în proiectele pentru familii, tineri și copii în situații de risc"
de Alexandra Dima    |    25 Mar 2022   •   09:39

Ministrul Gabriela Firea s-a întâlnit cu Anna Akhalkatsi, directorul pentru România al Băncii Mondiale, pentru a lărgi sfera de cooperare în ceea ce priveşte proiectele pentru familii, tineri și copii în situații de risc.

"Am găsit, deja, domeniile unde putem beneficia de sprijinul și expertiza acestei instituții prestigioase. De asemenea, colegii mei din minister au stabilit împreună cu Victor Sulla, economist cu experiență în Banca Mondială, direcțiile în care se pot concentra eforturile noastre, comune.", a anunţat Gabriela Firea printr-un mesaj postat pe Facebook. 

Reprezentanții Băncii Mondiale au solicitat prezența reprezentanților Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în grupurile de lucru pe care le au în acest moment pe problematica familiei și a copiilor în situații de risc. De asemenea, cele două instituţii colaborează în vederea dezvoltării de proiecte pentru tinerii care au terminat o școală, dar nu au locuri de muncă.

"Un prim proiect unde colaborăm în următoarele două luni este alocația pentru familii, subiect gestionat de colegii de la Ministerul Muncii.

 Însă, urmărim îndeaproape modificările legislative care vin în sprijinul copiilor care riscă să abandoneze școala sau nu au acces la servicii medicale.", a mai anunţat Gabriela Firea. 

Aceasta a mai declarat că situația familiilor refugiate din Ucraina este una de interes pentru Banca Mondială, fiind căutate instrumente pentru a identifica nevoile celor care vor rămâne în România o perioadă mai lungă de timp sau chiar definitiv.

În perioada imediat următoare, Banca Mondială face un sondaj printre aceste familii de ucraineni.

La întâlnire au mai participat secretarii de stat Doina Pârcălabu și Izabella Doboly, președintele ANPDCA, Elena Tudor și colegii mei din minister specialiști în atragere de fonduri nerambursabile.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea banca mondiala
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close