Antena 3 CNN Actualitate Social În România, mai mult de jumătate dintre persoane nu pot face faţă unei cheltuieli neprevăzute

În România, mai mult de jumătate dintre persoane nu pot face faţă unei cheltuieli neprevăzute

În România, mai mult de jumătate dintre persoane nu pot face faţă unei cheltuieli neprevăzute
24 Noi 2018   •   18:41

În România mai mult de jumătate dintre persoane nu pot facce faţă unei cheltuieli neprevăzute, peste media europeană, unde o persoană din trei (33,9%) se află în această situaţie în 2017, arată Eurostat.

Dintre statele membre ale UE, procentul cel mai ridicat al celor care nu fac faţă cheltuielilor neprevăzute a fost în Letonia (59,9%), Croaţia (56,2%) şi Bulgaria (53,2%). România se află pe poziţia a cincea în clasament, după Grecia, cu o pondere de circa 52%, în scădere de la 54% în 2016.

Mai puţin de o persoană din patru nu poate face faţă cheltuielilor financiare neaşteptate în Olanda (20,7%), Austria (20,6%), Luxemburg (20,4%), Suedia (19,7%) şi Malta (15,8%), care stau cel mai bine din acest punct de vedere.

Toate țările europene au înregistrat o scădere, cu excepţia Estoniei şi Danemarcei. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Ungaria, Cipru, Malta şi Slovenia.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: România cheltuieli
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close