Antena 3 CNN Actualitate Social Mare atenție! Aceasta este cea mai nouă metodă prin care sunt înşelaţi bătrânii

Mare atenție! Aceasta este cea mai nouă metodă prin care sunt înşelaţi bătrânii

Mare atenție! Aceasta este cea mai nouă metodă prin care sunt înşelaţi bătrânii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Ian 2018   •   16:59

Un bătrân în vârstă de 79 de ani din municipiul Caransebeş a fost păcălit de un hoţ că s-au schimbat banii şi a rămas fără aproape 14 mii lei şi zece galbeni.

Conform unui comunicat de presă transmis de IPJ Caraş-Severin, bătrânul a sunat joia trecută la 112 şi a anunţat că un necunoscut i-a sustras o sumă mare de bani din locuinţă.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că, în aceeaşi zi, bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinţei sale de un bărbat necunoscut.

Intrând în discuţie cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinţei. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema.

Ulterior, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deţine sume de bani în casă, pentru că el a fost director la o bancă şi ştie că în noaptea respectivă „se vor schimba banii”. Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea, respectiv 13.800 lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili.

După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară. Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi zece galbeni.

Poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea identificării autorului.

Pentru a nu deveni victime ale unor infractori, poliţiştii recomandă oamenilor să manifeste maximă prudenţă atunci când sunt abordaţi de necunoscuţi.

×
Subiecte în articol: Caransebes hoti bani furt
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close