x close

Meteorologii avertizează. Alertă de ninsori și vreme rea în România

18 Dec 2017   •   08:48
Meteorologii avertizează. Alertă de ninsori și vreme rea în România Foto: Pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare de ninsori în zonele de munte, precipitaţii mixte în sud şi est şi intensificări ale vântului în est şi sud-est, valabilă de duminică, ora 13:00, până luni la ora 15:00. Răcirea vremii va continua, iar minimele vor deveni negative în toată ţara.

în intervalul duminică ora 13:00 - luni ora 15:00, va ninge în general moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei şi în centrul şi sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

În dealurile sudice vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Dobrogea şi Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45 - 50 de kilometri pe oră în regiunile estice şi sud-estice, iar pe litoral şi în zona Carpaţilor de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 de kilometri pe oră.


Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată ţara.

Citeşte mai multe despre:

vreme rea precipitatii meteorologi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati