Antena 3 CNN Actualitate Social Minerii ameninţă cu venirea la Bucureşti: "Cerem instituirea stării de urgenţă în Sistemul Energetic Naţional"

Minerii ameninţă cu venirea la Bucureşti: "Cerem instituirea stării de urgenţă în Sistemul Energetic Naţional"

Minerii amenință că vin în Capitală și nu mai pleacă! Liderii ortacilor din Complexul Energetic Oltenia cer instituirea stării de urgență în Sistemul Energetic Național și suspendarea planului de concedieri.

Minerii ameninţă cu venirea la Bucureşti: "Cerem instituirea stării de urgenţă în Sistemul Energetic Naţional"
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2022   •   13:14

Update 13:05  Guvernul a acceptat să se întâlnească cu minerii înainte ca aceștia să vină la București. Ministrul Energiei le-a transmis liderilor de sindicat din minerit și energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia o solicitare de întâlnire pentru data de 24 august la ora 10:00 la sediul ministerului. 

Ştirea iniţială - Toate sindicatele din compania energetică au semnat o adresă pe care au trimis-o premierului Nicolae Ciucă. Dacă Guvernul nu adoptă această hotărâre care să oprească disponibilizările, minerii spun că vin la București să protesteze în fața Guvernului.

"Am ajuns la concluzia de a trimite o solicitare primului ministru pentru o întâlnire cu dumnealui în vederea instituirii stării de urgență în Sistemul Energetic Național, având la bază mai multe probleme. Prima problemă și cea mai importantă este aceea legată de renegocierea planului de restructurare și modificarea ordonanței privind decarbonarea", spun sindicaliştii de la Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea ei solicită "să înceteze atacul din partea ONG-uri lor" la adresa Complexului.

Dacă "în termen rezonabil" nu vor fi primiţi de către premier, minerii ameninţă cu venirea la Bucureşti.

"Vom face în prima fază pichetarea cu 500 de salariați la sediul guvernului", spun minerii, care speră totuşi să se ajungă la dialog cu Nicolae Ciucă înainte de a trece la măsuri mai radicale de protest.

×
Subiecte în articol: Complexul Energetic Oltenia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close