Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Muncii, anunț important pentru cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani la pensie

Ministrul Muncii, anunț important pentru cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani la pensie

Ministrul Muncii, anunț important pentru cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani la pensie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Feb 2018   •   17:38

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani la pensie vor avea o legislaţie proprie, precizând că la ora actuală se lucrează în acest sens.

„Generic li se spune pensionari (celor care nu au cotizat minim 10 ani la bugetul de pensii – n.r). De fapt, beneficiază de aşa numita pensie minim garantată şi neavând stagiu minim de cotizare de 10 ani nu sunt nici la ora actuală catalogaţi ca pensionari. Ne gândim şi la ei ca dovadă că anul trecut s-a crescut cu 30% pensia minim garantată de la 400 la 520 de lei. Anul acesta, de asemenea, avem bugetată o creştere de încă 30% până la suma de 640 de lei, dar este foarte adevărat că vor trebui să beneficieze de o legislaţie proprie pentru că nu pot creşte pe punctul de pensie la fel ca toţi ceilalţi pensionari care sigur vor trebui să aibă pensii mai mari pentru că au cotizat mai mult. În ceea ce priveşte programul de guvernare noi avem prevăzut foarte clar 30% în primii 2 ani şi câte 10% în ceilalţi doi ani până în anul 2020. Dar în ceea ce priveşte pensionarii care au un stagiu de cotizare de peste 10 ani, aici va fi o discuţie separată pe Legea pensiilor. Ei vor creşte pe punctul de pensie şi pentru ei majorările trebuie să fie altele decât în cazul pensiei minim garantate”, a declarat Vasilescu, la Parlament.

În ceea ce priveşte pragul de minimum 10 ani pentru cotizare, Vasilescu a precizat că e posibil să fie modificat.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: pensie Ministrul Muncii Olguta Vasilescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close