Antena 3 CNN Actualitate Social Persoanele vaccinate pot renunța la măştile de protecţie în spațiile închise

Persoanele vaccinate pot renunța la măştile de protecţie în spațiile închise

Persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise, este una dintre variantele discutate de Guvern în ședința care începe la ora 17.00 și în timpul căreia vor fi discutate relaxările ce încep din 1 iunie.

Persoanele vaccinate pot renunța la măştile de protecţie în spațiile închise
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    27 Mai 2021   •   17:01

Persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise, însă cu respectarea unor condiții, este scenariul discutat în ședința de joi a Executivului.

Se propune exceptarea de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Vezi AICI documentul cu noile relaxări pregătite de guvern

Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare care să intre în vigoare din 1 iunie. Este vorba, între altele, de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului.

De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close