Antena 3 CNN Actualitate Social Prognoza meteo pentru două săptămâni. De când scăpăm de ploi?

Prognoza meteo pentru două săptămâni. De când scăpăm de ploi?

Prognoza meteo pentru două săptămâni. De când scăpăm de ploi?
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Sep 2019   •   11:15

VREMEA. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că în următoarele două săptămâni valorile termice se vor menține, în general, în limite normale pentru această perioadă din an, la nivelul întregii ţări. Astfel, în intervalul 24 septembrie – 6 octombrie 2019, temperaturile maxime ajung până la 22-23 de grade Celsius, dar vor apărea şi ploi slabe.

VREMEA. Prognoza meteo în Banat

Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi în scădere, urmând a se situa în marea lor majoritate sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 18 – 20 de grade. În aceeaşi perioadă, însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice, cu 11 – 14 grade, mediat regional. Ulterior datei de 28 septembrie, sunt prognozate valori ale temperaturii aerului în jurul mediilor multianuale, maxime de 20 – 23 de grade şi minime de 9 – 11 grade, iar o uşoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referinţă şi, temporar, în special în zilele de 23, 24 şi 26 septembrie, vor fi cantităţi de apă în general moderate.

VREMEA. Prognoza meteo în Crişana

În prima săptămână, temperaturile diurne vor fi apropiate sau uşor sub cele normale pentru ultimă decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 19 – 21 de grade. În aceeaşi perioadă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice, cu valori între 11 şi 14 grade. În perioada 28 septembrie – 3 octombrie sunt prognozate valori ale temperaturii aerului local mai ridicate faţă de mediile multianuale, cu maxime de 20 – 23 de grade şi minime de 9 – 12 grade. În schimb, o uşoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie. Ploile îşi vor face apariţia pe tot parcursul intervalului de referinţă, în special în zilele de 23 şi 26 septembrie, când vor fi cantităţi de apă în general moderate.

VREMEA. Prognoza meteo în Transilvania

În cea mai mare parte a intervalului, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18 – 21 de grade, în medie regională. Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul ce s-a încheiat, local peste cele climatologic specifice, cu 8 – 12 grade, mediat regional. Pentru perioada 29 septembrie – 2 octombrie este estimată o creştere a temperaturilor diurne, ce pot fi chiar şi peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra valori apropiate de normal. Ulterior acestui interval de timp, se estimează o uşoară răcire a vremii. Probabilitatea pentru apariţia ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26 – 27 septembrie fiind posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

VREMEA. Prognoza meteo în Maramureş

Prima săptămână va debuta cu un regim termic caracterizat de valori peste cele normale în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 21 – 23 de grade şi minime între 9 şi 12 grade, mediat regional. După data de 25 septembrie, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, temperaturile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice, ziua în medie 18 – 20 de grade, iar noaptea de 7 – 10 grade. O uşoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi moderate cantitativ va fi relativ ridicată în special în perioada 25 – 27 septembrie şi în jurul datei de 30 septembrie.

VREMEA. Prognoza meteo în Moldova

Cu mici variații, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18 – 22 de grade, mai rece urmând a fi ziua de 27 septembrie. Minimele nocturne vor fi, în marea lor majoritate, uşor mai mari faţă de mediile multianuale, în ecartul 8 – 12 grade. După o uşoară creştere de temperatură prognozată pentru perioada 28 septembrie – 2 octombrie, este estimată o răcire a vremii spre sfârşitul intervalului. Ploile îşi vor face apariţia mai ales în intervalul 25 – 27 septembrie şi în data de 30 septembrie.

VREMEA. Prognoza meteo în Dobrogea

Regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru sfârşit de septembrie şi început de octombrie. Astfel, media maximelor va fi de 20 – 22 de grade, iar cea a minimelor de 10 – 15 grade. Valori de temperatură uşor mai mari, 22 – 24 de grade cele diurne, sunt posibile în jurul datei de 30 septembrie, iar pentru finalul celor două săptămâni de prognoză este estimată o răcorire a vremii. Probabilitatea pentru apariţia ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24 – 26 septembrie.

VREMEA. Prognoza meteo în Muntenia

Răcorirea vremii din zilele de 24 şi 25 septembrie va determina valori diurne uşor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18 – 21 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru data de 26 septembrie. Ulterior, deşi vor fi uşoare fluctuaţii de la o zi la alta, temperaturile se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20 – 23 de grade, mediat regional. În privinţa regimului termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori în creştere semnificativă faţă de cele din intervalul ce s-a încheiat, astfel că minimele vor fi, în medie, de 10 – 14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24 – 26 septembrie.

VREMEA. Prognoza meteo în Oltenia

În zilele de 24 şi 25 septembrie valorile diurne vor fi uşor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18 – 20 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru 26 şi 27 septembrie. Chiar dacă vor exista uşoare fluctuaţii de temperatură de la o zi la alta, acestea se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20 – 23 de grade, mediat regional. În privinţa regimului termic nocturn acesta va fi caracterizat de valori în creştere semnificativă faţă de cele din intervalul ce s-a încheiat, astfel că minimele vor fi, în medie, de 10 – 14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză. Apariţia ploilor este prognozată în intervalul 24 – 26 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi în general moderate cantitativ.

VREMEA. Prognoza meteo la munte

Regimul termic nu va avea variaţii semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză şi va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an. Ziua, vor fi valori de 8 – 15 grade, iar pe parcursul nopţilor temperaturi uşor negative vor fi doar la altitudini de peste 2.000 de metri. După uşoara încălzire din perioada 29 septembrie – 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, dar cu precădere în perioada 24 – 27 septembrie şi în jurul datei de 30 septembrie.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close