Antena 3 CNN Actualitate Social "Integrare prin compasiune", proiect iniţiat pentru copiii refugiaţi din Ucraina

"Integrare prin compasiune", proiect iniţiat pentru copiii refugiaţi din Ucraina

Ziua Copilului vine cu una dintre cele mai frumoase surprize pentru o parte din copiii ucraineni refugiați în județul Satu Mare. 80 de copii proveniți din casele de tip familial din țara vecină și aflați acum în grija Primăriei Negrești Oaș vor avea acces, timp de trei luni, la activități sportive și asistență pentru continuarea programului școlar, în cadrul unui nou proiect inițiat de Asociația Caiac SMile, "Integrare prin compasiune".

"Integrare prin compasiune", proiect iniţiat pentru copiii refugiaţi din Ucraina
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2022   •   08:56

Activităţile se vor desfăşura, începând din data de 1 iunie, până în data de 22 august 2022, la hotelul "Lacul lui Pintea". În timpul programului, copiii vor primi o masă caldă, dar şi asistență în folosul lecțiilor interactive și dezbaterilor sub formă de jocuri.

Primăria va asigura transportul copiilor la locul de desfăşurare al activităţilor.

"Alături de noi vor uita 100% de tot ce se întâmplă la ei în ţară, prin bucuria pe care le-o aducem noi, prin sport, prin tot ce pot ei să creeze şi cum se pot ei juca cu noi. Cred că va fi un beneficiu pentru ei, un timp frumos, de relaxarem probabil şi pentru părinţi un ajutor, pentru că familile au mulţi copii, sunt familii cu 18 copii, cu 17 sau 12.", a declarat unul dintre organizatori.  

"A fost destul de greu la început, erau bulversaţi, era totul nou pentru ei, dar încet încet, i-am integrat la şcoală, la grădiniţă pe cei mici şi acum le place foarte mult.", mai spun cei din Satu Mare care s-au ocupat de copiii ucraieneni.  

Activitățile desfăşurate urmăresc prevenirea și corectarea abandonului școlar în ceea ce îi priveşte pe copiii proveniți din zone dezavantajate socio-economic. 

Principalul obiectiv al acestui proiect este combaterea, pe cât posibil, a consecințelor nefaste pe care războiul le are asupra dezvoltării acestor tineri. Activitățile propuse urmăresc prevenirea și corectarea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din zone dezavantajate socio-economic, cu ajutorul unor lecții interactive și al unor dezbateri organizate sub formă de jocuri, dar și promovarea accesului la educație și susținerea și încurajarea creativității, ingeniozității și a spiritului inovativ. 

×
Subiecte în articol: Satu Mare ajutor refugiaţi Ucraina
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close