Antena 3 Actualitate Social Propunerea unui secretat de stat pentru toți cetățenii României: inițiativa care a inflamat opinia publică

Propunerea unui secretat de stat pentru toți cetățenii României: inițiativa care a inflamat opinia publică

28 Noi 2019   •   17:51
Propunerea unui secretat de stat pentru toți cetățenii României: inițiativa care a inflamat opinia publică
Sursa foto: sursă foto: Facebook

Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiției, a declarat, miercuri, la o dezbatere, despre varianta introducerii unei declarații de avere pe care toți românii să o depună, în prezent, doar demnitarii, toți cei care lucrează în aparatul de stat, sunt cei care au declarațiile de avere publicate.

„Să verificăm de pildă cum anumiți cetățeni au niște averi absolut impresionante, în condițiile în care nu avut niciodată venituri impozabile. Sunt n exemple. Avem tot felul de artiști iluștri, care merg cu tot felul de mașini, care de care mai scumpe, trăiesc în vile de lux, dar care nu plătesc taxe la bugetul de stat, nu plătesc impozite. Aici avem o problemă, pentru că statul român din păcate nu este eficient în controlarea acestor averi”, a precizat secretarul de stat, potrivit G4media.

„Poate ar fi util să discutăm noi ca societate, și e o temă pe care o lansez, despre o declarație de avere pe care fiecare cetățean să o înregistreze, pentru că până la urmă trebuie să avem o evidență, ca să putem controla veniturile. Până atunci facem controale în orb și de foarte multe ori nedreptățim antreprenorii”, a spus Cristian Băcanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close