Antena 3 CNN Actualitate Social Ce caută românii pe Google înainte de Paște

Ce caută românii pe Google înainte de Paște

Paștele este o sărbătoare importantă pentru români marcată de tradiții vechi dar şi de obiceiuri mai noi. Dacă vopsitul ouălor sau rețetele pentru mielul de Paște sunt transmise din vechi generații, în ultimii ani sărbătorile au căpătat şi alte detalii printre care iepurașul şi cadourile. 

Ce caută românii pe Google înainte de Paște
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    29 Apr 2021   •   16:27

Interesul pentru Paște se manifestă cu o lună înainte, când se caută pe Google felicitări și urări de Paște, prăjituri și cum va fi vremea de Paște.

Pe măsură ce ne apropiem de Paște, căutările devin mai specifice. În ultimele șapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle sau antreuri de Paște, dar sunt și interesați de tradiții și au vrut să afle care e semnificația mielului de Paște.

Anul acesta având o vacanță școlară foarte lungă în luna aprilie, căutările legate de Paște au vizat când va începe școala.

Cele mai populare căutări legate de „Paște” în ultima săptămână au fost:

● Când se vopsesc ouăle de Paște

● Când începe școala după Paște

● De ce se taie miel de Paște

● Antreuri de Paște

● Semnificația mielului de Paște

● Urări de Paște

● Salata boeuf Paște Mielul are rolul principal pe masa de Paște a românilor.

Anul acesta, chef Cătălin Scărlătescu este foarte popular atunci când este vorba de pregătirea mielului.

Printre cele mai populare căutări pe Google în România după cuvântul „miel” din ultima săptămână sunt „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” și „ciolan de miel Scărlătescu”.

Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google, după rețete din ultimele 7 zile se remarcă cea de cozonac al lui Alex Cîrțu, rețeta de saksuka turcească, pasca fără aluat și cea poloneză, dar și o rețetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

În ultima săptămână, românii au căutat pe Google cum se vopsesc ouăle cu orez, cum se obțin „ouă marmorate cu foi de ceapă” sau metoda vopsirii ouălor cu șervețele și bețișoare. Vopsitul ouălor este prilej de bucurie pentru cei mici, așa că pe Google s-au căutat „vopsea de ouă copii” și „vopsea de ouă cu sclipici”.

Tot pentru copii, iepurașul de Paște a devenit un personaj important și în România. Căutările după cuvântul „iepuraș” cresc exponențial în fiecare an înainte de Paște.

În ultima săptămână, românii au căutat „iepuraș de Paște de decupat”, imagini cu iepurașul de Paște sau „tort iepuraș”. Google Arts & Culture are o colecție dedicată cu obiceiuri din toate zonele unde se celebrează această sărbătoare: de la decorarea copacilor în Germania și Austria și prăjiturile tradiționale de Paște - cozonac/kozunak în România și Bulgaria, kulich în Rusia și Ucraina, „Mona de Pascua” în unele regiuni ale Spaniei sau „defo dabo” în Etiopia, la Iepurașul de Paște și vânătoarea de ouă.

Poate cea mai semnificativă pentru zona noastră este tradiția colorării și pictării ouălor. Expoziția Google Arts & Culture dedicată prezintă particularitățile acestei tradiții: în Slovenia, ouăle sunt dăruite de fete iubiților, ouăle decorate din Lituania sunt dăruite pentru a purta noroc, iar în România membri familiei și prietenii ciocnesc ouăle, iar cel al căruia nu se sparge se va bucura de viața cea mai lungă.

×
Subiecte în articol: Paște 2021 Sărbatori Paşte traditii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close