Antena 3 CNN Actualitate Social Unii românii au uitat de restricţii şi nu mai cred în existenţa pandemiei: Berea e "cea mai tare mască!"

Unii românii au uitat de restricţii şi nu mai cred în existenţa pandemiei: Berea e "cea mai tare mască!"

Infectările cu varianta Delta se răspândesc rapid în întreaga lume, după ce tot mai multe ţări au început să relaxeze restricţiile. La noi însă, numărul de noi îmbolnăviri este în continuare mic, iar mulţi au impresia că pericolul a trecut. Unii oameni au renunţat la masca de protecţie în locurile în care este obligatorie, iar de distanţare socială nici nu se mai pune problema.

Unii românii au uitat de restricţii şi nu mai cred în existenţa pandemiei: Berea e "cea mai tare mască!"
de Iulia Gorgorin    |    21 Iul 2021   •   14:06

Unii călători din mijloacele de transport în comun au început să renunţe la măştile de protecţie, pentru că nu mai cred în existenţa pandemiei.

Întrebat dacă poartă mască în autobuz, un bărbat consideră că berea este cea care îl apără de virus.

Bucureştean care circulă cu autobuzul, cu berea în mână: "Asta e cea mai tare mască!"

"De multe ori da de multe ori nu, asta e cea mai tare mască! Nu am pentru ce să port mască. Asta e o vrăjeală!", a spus un bărbat care circulă cu autobuzul în Bucureşti.

Există însă şi oameni care sunt conştienţi că virusul temut nu a plecat nicăieri.

"Eu o port ca să mă protejez", spune o femeie. 

" Chiar dacă sunt vaccinată, sigur e o măsură de precauţie", spune o altă femeie care circulă cu mijloacele de transport din Capitală.

Călătorii din trenuri, cu masca sub nas

Dacă în autobuze doar o parte dintre pasageri nu mai ţin cont de măsurile de protecţie, în trenuri situaţia este mult mai gravă. Cei mai mulţi călători nu poartă masca, sau o ţin sub nas.

Şi nu e de mirare că lumea nu respectă regulile, atât timp cât autorităţile nu iau măsuri.

De asemenea, numeroşi pacienţi au fost surpinşi fără măşti de protecţie chiar într-o clinică, iar o poliţistă care se afla în incintă, a preferat să se uite în telefon, în loc să le atragă atenţia.

În magazine, oamenii nu mai respectă măsurile impuse de autorităţi

În centrele comerciale, se pare că atât clienţii cât şi vânzătorii au renunţat atât la mască, cât şi la păstrarea distanţei.

În prezent, România înregistrază doar câteva zeci de noi cazuri de COVID-19, în timp ce foarte multe ţări din Europa se confrunta cu o explozie de cazuri din cauza variantei Delta, cea mai contagioasă dintre toate mutațiile.

Autorităţile avertizează că al patrulea val al pandemiei va lovi crunt, atâta timp cât unii oameni vor continua să ignore măsurile de protecţie şi vor refuza să se vaccineze. 

Valeriu Gheorghiţă: "Varianta Delta are toate caracteristicile să devină dominantă"

Tulpina Delta ar putea duce la o explozie de îmbolnăviri. Tulpina contagioasă din India, denumită Delta, ar putea deveni dominantă şi în România. Acesta este ultimul avertisment venit din partea medicilor infecţionişti, dar şi din partea coordonatorului Campaniei de Vaccinare.

"Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta, a tulpinii virale SARS-CoV-2, are toate caracteristicile să devină variantă dominantă", a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinate anti-COVD.

 


 


 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close