Antena 3 CNN Actualitate Social Aglomerație pe Otopeni! Românii ajunşi în tară pentru sărbătorile de Paşte stau la cozi uriașe

Aglomerație pe Otopeni! Românii ajunşi în tară pentru sărbătorile de Paşte stau la cozi uriașe

Este mare aglomerație şi la această oră pe aeroportul Otopeni. Românii care se întorc în ţară de Paşte stau la coadă pentru verificarea documentelor. Dacă vin dintr-o ţară aflată pe lista galbenă, angajații DSP sunt cei care hotărăsc dacă îi trimit sau nu în carantină. Este o procedură de durată pentru că se controlează fiecare act în parte.

Aglomerație pe Otopeni! Românii ajunşi în tară pentru sărbătorile de Paşte stau la cozi uriașe
de Claudia Popovici    |    30 Apr 2021   •   16:40

Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi, în fiecare oră sosesc peste 500 de pasageri. Cinci medici de la DSP fac triajul şi verifică fiecare document.

„Mai așteptam un flux mărit de pasageri care să vină în ţară, cu ocazia sărbătorilor Pascale. Evident că este aglomeraţie, dar pe fluxul de sosiri avem sprijinul de la DSP şi sunt cinci medici care fac triajul. De asemenea, sunt şi angajaţii aeroportului care se ocupă direct de menţinerea distanţei între pasageri.

Avem şi sprijinul jandarmeriei în cazul în care apar situații neplăcute, nu au fost deocamdată şi sperăm să nu apară.

Vorbim de 500-600 de pasageri în fiecare oră care sosesc. Obligația pentru mulţi dintre ei de a trece prin control al DSP face ca aceste cozi să fie destul de lungi şi controlul să dureze destul de mult", a spus pentru Antena 3, Valentin Iordache, purtător de cuvânt, Compania Naţională Aeroporturi.

Pe de altă parte pasagerii s-au arătat nemulțumiți de timpul mare de aşteptare şi de îmbulzeala din zona de triere, mai ales că printre cei care revin acasă de Paşte se află şi copii mici sau bătrâni.

„Am reușit să trecem după o oră şi un sfert de la sosire, într-o coadă de peste 500 de persoane. Nu s-a respectat niciun fel de măsura de siguranța. Eram îngrămădiți într-un tunel din sticlă neaerisit, neventilat cu o căldură sufocantă.

În capătul acelui tunel reprezentanții DSP ne controlau documentele. Nu a existat nicio forță de ordine doar angajaţii aeroportului. Este neplăcut să stai în îmbulzeală", a spus pentru Antena 3, Claudiu Vătău, pasager aeroportul Otopeni.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close