Antena 3 CNN Actualitate Social România, pe locul al cincilea în rândul ţărilor în privinţa consumului de alcool, în 2016

România, pe locul al cincilea în rândul ţărilor în privinţa consumului de alcool, în 2016

România, pe locul al cincilea în rândul ţărilor în privinţa consumului de alcool, în 2016
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Mai 2017   •   13:15

Un raport dat publicităţii de Organizaţia Mondială a Sănătăţii prezintă topul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitori, în 2016. Pentru a realiza acest clasament, OMS a inclus în raport date provenind de la 194 de ţări, printre care se află şi România.

Belarus ocupă primul loc la nivel modial atunci când vine vorba de consumul de alcool pe cap de locuitor. Concluzia vine în urma unui raport al Organizaţiei Mondial a Sănătăţii dat publicităţii recent, care arată că în această ţară consumul de alcool pe cap de locuitor este de 17,5 litri de alcool pur. Datele arată că România ocupă al cincilea loc în topul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool pur pe cap de locuitor. Potrivit OMS, un român bea 14,4 litri de alcool pur pe an.

Pe locul doi se află Lituania – 15.4 litri de alcool pur pe an, urmată de Rusia – 15,1 litri de alcool pur, România – 14,4 litri de alcool pur, Ucraina – 13,9 litri de alcool pur pe an, Andora – 13,8 litri de alcool pur, Ungaria – 13,3 litri de alcool pur, Republica Cehă şi Slovacia – 13 litri de alcool pur şi Portugalia – 12,9 litri de alcool pur.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close