Antena 3 CNN Actualitate Social Un nou scandal la Spitalul Suceava: „Generalul Ionel Oprea a semănat teroare şi ne-a ameninţat că vom ajunge să fim anchetaţi“

Un nou scandal la Spitalul Suceava: „Generalul Ionel Oprea a semănat teroare şi ne-a ameninţat că vom ajunge să fim anchetaţi“

Medicul Liviu Cârlan, şeful Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, a transmis luni o scrisoare deschisă în care arată că armata n-a reuşit să înlăture pericolul infectării cadrelor medicale. De asemenea, medicul îşi susţine nevinovăţia după ce a fost acuzat de mai multe asistente că ar fi îngrădit accesul subalternilor la combinezoane.

 Un nou scandal la Spitalul Suceava: „Generalul Ionel Oprea a semănat teroare şi ne-a ameninţat că vom ajunge să fim anchetaţi“
27 Apr 2020   •   20:31

„Ţin să precizez că nu am fost trimis în faţa unei comisii de disciplină, ci s-a constituit la nivelul SJUSV o comisie administrativă, din care a făcut parte inclusiv dl. general Ionel Paul Oprea, în faţa căreia am fost invitat, alături de alţi colegi, pentru a răspunde unor întrebări care să stabilească modul în care sunt respectate normele privind protecţia personalului în cadrul Unităţii de Primiri Urgente - UPU. Înainte să se ajungă la un rezultat, Comisia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea cercetării mele şi colegului meu, medicul primar UPU Bogdan Bodnar, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a transmis Liviu Cârlan.  

Liviu Cârlan susţine că medicii sunt în continuare extrem de vulnerabili pentru că nu s-au luat măsuri de decontaminare la echipare şi dezechipare.

„Circuitele de decontaminare sunt necorespunzătoare şi riscăm o nouă infectare masivă a personalului. (...)  Halatele purtate pe sub echipamentul de protecţie sunt luate acasă de majoritatea angajaţilor (medici, asistenţi, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri) şi spălate/dezinfectate în regie proprie. (...) Nu se respectă regulile de distanţare socială, aspect cunoscut de către actuala conducere. (...) Nici în prezent nu sunt asigurate spaţii suficiente pentru duşuri în scopul asigurării unei decontaminări totale la ieşirea din incinta spitalului, respectiv din tura de lucru. (...)  Deşeurile rezultate din dezbrăcarea (îndepărtarea) echipamentului de protecţie sunt depozitate necorespunzător în sensul supraîncărcării containerului existent în spaţiul de decontaminare”, se arată în scrisoarea semnată de Liviu Cârlan.

Şeful UPU susţine că Ionel Oprea, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii care coordonează activitatea spitalului, a avut un comportament nepotrivit faţă de angajaţii unităţii medicale.

„Mă văd nevoit să aduc la cunoştinţa opiniei publice că încă de la prima şedinţă din data de joi, 02.04.2020, dl. general Oprea a semănat frică, teroare şi a umilit oameni din rândul angajaţilor SJUSV, ameninţându-ne că vom ajunge să fim anchetaţi, limbajul folosit neputând a fi reprodus datorită conţinutului său nepotrivit şi ofensator. Aş aminti doar modul în care dl. Juravle Emil Vasile, în calitate de şef-serviciu RUNOS, a fost făcut incompetent, ameninţat şi terorizat psihic până a ajuns ca sâmbătă, 04.04.2020, să îşi prezinte demisia dlui. lt. colonel Daniel Ionuţ Derioiu. Din fericire, la o analiză mai meticuloasă a situaţiei, s-a decis menţinerea în rândurile angajaţilor a domnului Juravle”, se arată în scrisoare. 

În replică, Ionel Oprea a menţionat că toate acuzaţiile emise de Liviu Cârlan sunt o consecinţă a faptului că este cercetat penal, în urma unei sesizări emise de conducerea militară a spitalului. Oprea a arătat că medicii din conducerea militară se vor retrage la finele acestei luni şi vor transfera responsabilităţile unor cadre din spital. De altfel, conducerea interimară a Spitalului Suceava a fost desemnată luni, 27 aprilie. După retragerea militarilor, postul de manager va fi ocupat de medicul Anatoli Buzdugan, iar cel de director medical de chirurgul Valerian Gavrilovici.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close