Antena 3 CNN Actualitate Social Scumpiri masive, prețurile au explodat

Scumpiri masive, prețurile au explodat

Scumpiri masive, prețurile au explodat
13 Mar 2018   •   10:09

Preţurile cresc încontinuu, iar inflaţia a ajuns luna trecută la cel mai mare nivel din iunie 2013. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la fructe şi legume.

În februarie faţă de ianuarie, cele mai mari scumpiri au fost înregistrate la citrice şi alte fructe meridionale, dar şi la alte fructe şi la legume, precum şi la gaze. Cel mai mult s-au ieftinit ouăle, după ce ele au înregistrat o scumpire accelerată la finalul anului trecut. Alte ieftiniri au avut loc la zahăr şi combustibili.

Preţurile cresc încontinuu, iar inflaţia a ajuns luna trecută la cel mai mare nivel din iunie 2013. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la fructe şi legume. Avem însă şi o surpriză, mai ales acum, că vine Paştele. După luni consecutive de scumpiri, preţul ouălor a scăzut.

Institutul Național de Stastistică publică marți dimineață date despre câștigul salarial mediu lunar în luna ianuarie. Practic, vom vedea cum se reflectă la nivel salarial Revoluția Fiscală și legea salarizării.

Mai mult, INS va face public și indicele prețurilor de consum pentru luna februarie. Dacă în ianuarie prețurile la alimente au crescut semnificativ comparativ cu anul anterior, vom vedea dacă s-au înregistrat noi scumpiri și la ce alimente/ produse și servicii.

Tot mâine, INS va comunica și datele provizorii privind resursele de energie.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close