Antena 3 CNN Actualitate Social Incendiul din Bamboo. Tolontan: Și guvernul Cioloș are o responsabilitate

Incendiul din Bamboo. Tolontan: Și guvernul Cioloș are o responsabilitate

Incendiul din Bamboo. Tolontan: Și guvernul Cioloș are o responsabilitate
de M.Z.    |    21 Ian 2017   •   17:53

Jurnalistul Cătălin Tolontan spune că Guvernul Cioloș trebuia să facă angajări după tragedia de la Colectiv, având în vedere că 60 de inspectori de la ISU ar trebui să verifice 20.000 de obiective, dacă au autorizație protecție la incendii.

Potrivit lui Tolontan, după mai mult de un an de la incendiul din clubul Colectiv, în care au murit 64 de oameni, numărul inspectorilor care controlează toate obiectivele din București și Ilfov în privința protecției la incendii a rămas neschimbat, respectiv de 60 de persoane.

”O cifră dură. Știți câți inspectori care controlează toate obiectivele din București și Ilfov în privința protecției la incendii erau înainte de Colectiv? 60. Știți câți erau la finalul anului trecut, la un an și după Colectiv? Tot 60.

60 de oameni ar trebui, teoretic, să controleze peste 20.000 de obiective, aici intrând nu doar baruri, locale, ci și școli, spitale, malluri. Dacă vom face socoteala, vom vedea că practic e imposibil. Dacă facem un control ca lumea, unui inspector de la ISU îi vine rândul la un deceniu să facă un control ca lumea. Asta e o cifră care ar trebui să ne dea de gândit nouă.

Și guvernele trebuie să facă cevă. Din punctul meu de vedere, aici și guvernul Cioloș are o responsabilitate, pentru că a trecut un an și n-a angajat oameni. De ce n-a angajat oameni, nu știu (...) De ce după Colectiv, totuși, cineva n-a făcut această analiză simplă?”, a spus jurnalistul Cătălin Tolontan, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat sâmbătă dimineaţă că în urma incendiului din club a fost începută urmărirea penală într-un dosar penal privind infracţiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane), cercetările fiind făcute de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri.

În urma incendiului din clubul Bamboo la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane, dintre care sâmbătă după-amiază mai sunt internate cinci. 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close