Antena 3 CNN Actualitate Social Uzina Dacia, complet blocată după cel mai mare atac cibernetic din istorie. Mii de angajați, trimiși acasă

Uzina Dacia, complet blocată după cel mai mare atac cibernetic din istorie. Mii de angajați, trimiși acasă

Uzina Dacia, complet blocată după cel mai mare atac cibernetic din istorie. Mii de angajați, trimiși acasă
Sursa foto: foto: Pixabay.com
13 Mai 2017   •   12:02

Update 12.36: Există confirmarea oficială a celor de la Dacia că sistemele informatice de acolo au fost victima unui atac cibernetic. La prima vedere, este vorba despre același atac care a afectat mai multe instituții la nivel mondial.

Dacia confirmă atacul cibernetic

 

Atac cibernetic la uzina Dacia din Mioveni. Activitatea a fost oprită, iar angajații din schimbul întâi au fost trimiși acasă din cauza unor probleme la sistemul informatic.

„Nu există o legătură între cele două campanii. Cel referitor la MAE se referă la un atac targhetat, pe când acesta vizează mai multe infrastructuri din toata lumea. Coincidența sau nu, în momentul de fața nu am primit o notificare din partea uzinei Dacia, putem doar să presupunem că ar avea o legatură cu această campanie”, Cătălin Pătrașcu, specialist în securitate cibernetică.

Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secţii robotizate. Astfel, mii de angajaţi care urmau să intre în tura de dimineaţă au fost trimişi acasă.

Uzina Dacia, blocată după ce a picat sistemul informatic

×
Subiecte în articol: blocata sistem informatic
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close