Antena 3 CNN Actualitate Social VREMEA. Prognoza meteo pentru 28 noiembrie. Ninsori și viscol în 17 județe

VREMEA. Prognoza meteo pentru 28 noiembrie. Ninsori și viscol în 17 județe

VREMEA. Prognoza meteo pentru 28 noiembrie. Ninsori și viscol în 17 județe
28 Noi 2018   •   09:29

VREMEA. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori și viscol pentru Capitală și alte 17 județe din sudul și sud-estul țării.

VREMEA. Totodată, în nordul, nord-estul și centrul țării, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi de minus 10 grade Celsius.

VREMEA. Astfel, potrivit meteorologilor, miercuri 28 noiembrie, între orele 2:00 şi 20:00, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local, consistent.

VREMEA.  Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă. „Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m”, se arată în mesajul ANM. 

VREMEA. În țară: ANM a emis un cod galben de ninsori și viscol în București și 17 județe, astfel că vremea se va răci în toată țara, iar precipitațiile se vor transformă treptat în lapoviță și ninsoare în aproape toate regiunile. Ultimele rulări ale modelelor numerice indică posibilitatea apariției fenomenului de viscol local în sudul țării, unde și cantitățile de apa vor fi mai însemnate (până la 15-20 de mm) și se va depune strat de zăpada.

VREMEA. În București: Sunt așteptate ninsori atât ziua, cât și noaptea. De altfel, Capitala se află încă din 27 noiembrie sub alertă de cod galben de ninsori și viscol, alertă ce va fi valabilă până în cursul zilei de vineri, 29 noiembrie. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între -1°C și -6°C. În Capitală, stratul de zăpadă va ajunge chiar la 15 centimetri. Află care ere situația drumurilor în țară, pe 28 noiembrie, la ora 07.00. În mai multe județe, se circulă în condiții de iarnă! Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi să intervină în zonele aflate sub incidenţa codului galben de ninsori şi viscol, emis de ANM.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close