Antena 3 CNN Actualitate Social VREMEA. Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun

VREMEA. Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun

VREMEA. Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Noi 2018   •   17:25

VREMEA. Luna decembrie va fi caracterizată de valori termice normale pentru această perioadă, potrivit estimărilor meteorologice realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

VREMEA. Deși fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu au putut fi prognozate, experții au estimat media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

VREMEA. Săptămâna 3 decembrie 2018 – 10 decembrie 2018. În acest interval valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte. În sudul țării valorile termice se vor situa ușor sub cele normale, iar în restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată.

VREMEA. Cantitățile de precipitații vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei în nord-vestul teritoriului. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

VREMEA. Săptămâna 10 decembrie 2018 – 17 decembrie 2018. Valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, susțin meteorologii. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice.

VREMEA. Săptămâna 17 decembrie 2018 – 24 decembrie 2018. Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei. În regiunile extracarpatice este posibil să se înregistreze valori termice ușor mai coborâte. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

VREMEA. Săptămâna 24 decembrie 2018 – 31 decembrie 2018. Valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Anterior, meteorologii au anunțat că vremea se va răci treptat, dar accentuat până în jurul datei de 30 noiembrie. Ulterior, temperaturile vor mai creşte, dar tot vor fi mai mici decât normalul perioadei. În anumite zone, minimele vor ajunge, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, până la minus 15 grade Celsius.

 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close