Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Vor fi ploi și ninsori. Avertismentul venit de la Raed Arafat

Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Vor fi ploi și ninsori. Avertismentul venit de la Raed Arafat

Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Vor fi ploi și ninsori. Avertismentul venit de la Raed Arafat
15 Mar 2018   •   19:23

Încă din data de 18 martie, vremea se va răci accentuant, în special în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă.

La nivelul întregii țări, se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între -4 și 11 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei și minime cuprinse între -8 și 0 grade. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în jumătatea nordică a Moldovei și-n depresiunile din estul Transilvaniei.

Totodată, pe fondul acestei răciri, precipitațiile care se vor semnala în mai toate zonele țării, dar cu precădere în jumătatea sudică, vor fi sub formă de ploaie, dar și de lapoviță și ninsoare. De asemenea, în Moldova, pe parcursul zilei de 18 nu sunt excluse să apară și depunerile de polei.

Această răcire a vremii se va simți și-n zona Capitalei, temperaturile maxime vor fi destul de scăzute, ușor pozitive, undeva în jurul valorii de 6 grade pe parcursul zilei de 18 martie, și de 0-1 grad în 19 martie. Minimele termice vor fi negative, -4, -2 grade. Cerul va fi mai mult noros, cu precipitații la început sub formă de plaoie, cu tendință de transformare în lapovitță și trecător chiar și ninsoare.

La temperaturile maxime, sunt abateri de 10-12 grade față de ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.

”Mesajul meu către populație este să colaboreze cu colegii de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență. Să asulte sfaturile noastre. Să accepte ceea ce li se recomandă și să nu se lase până în ultimul moment. Mai ales că acum va veni o perioadă de ploaie când pământul este deja imprimat de la ploile din trecut. Pe perioada de zăpezi suntem pregătiți. Cei care și-au scos anvelopele de vară, trebuie să le înlocuiască din nou pentru că vor avea probleme. Dacă este vorba de evacuări, rugămintea noastră este să înțeleagă. Importantă este viața lor.”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire vreme avertisment
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close