Antena 3 CNN Actualitate Şoferii români, amendaţi automat de noul sistem ”e-SIGUR”. Atenție mare la viteză și semafoare

Şoferii români, amendaţi automat de noul sistem ”e-SIGUR”. Atenție mare la viteză și semafoare

Șoferii nu sunt foarte încântați la gândul că Guvernul va implementa programul "e-SIGUR".

Şoferii români, amendaţi automat de noul sistem ”e-SIGUR”. Atenție mare la viteză și semafoare
Sursa foto: Facebook/ Politia Romana
de Laura Dinu    |    17 Noi 2022   •   09:54

Guvernul va investi, în următorii 7 ani, peste ”600 de milioane de euro într-un sistem de radare, camere de supraveghere și limitatoare de viteză pe care l-a botezat "e-SIGUR". 

Sistemul va fi implementat din banii PNRR și va fi format din 500 de camere video și 300 de radare. Mai mult, proiectul prevede și montarea a 1.000 de limitatoare de viteză pentru a crește siguranța în trafic. 

”Vor fi montate peste tot. Drumuri naționale, autostrăzi...Nu ne dorim musai să creștem încasările la buget din amenzi, așa că toate dispozitivele radar vor fi semnalizate vizibil”, a declarat Alin Șerbănescu de la CNAIR.  

Șoferii vor fi avertizați pe autostradă de panouri de avertizare montate la 1.000 și la 500 de metri de poziția radarului.  

Totodată, pe drumurile naționale, în afara localităților, panourile de atenționare vor fi plasate la 500 și la 100 de metri de radar, iar în localitate, vom fi atenționați cu 100 şi cu 50 de metri înainte de radar.  

Nu vă bazaţi, însă, pe presemnalizare, aparatele bat mai mult de atât! 

”Aceste date vor fi memorate în niste baze de date şi poliţia în urma analizării le va da amendă celor care au încalcat legislaţia”, explică Alin Șerbănescu. 

Mai mult decât, noile camere vor reprezenta probe în instanță care să ateste depășirea vitezei legale, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, neacordarea de prioritate, ba chiar şi cazurile în care șoferii aleg să conducă agresiv.  

Mai exact, Guvernul va investi 617 milioane de euro pentru siguranța rutieră, în următorii 7 ani.  

”Este un jalon asumat în cadrul PNRR. Noul sistem de monitorizare se va numi e-SIGUR şi va fi complementar sistemelor inteligente de transport deja existente”, a explicat Dan Cărbunaru, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: e-sigur
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close