Antena 3 CNN Actualitate Şoferii, vizaţi de o decizie planificată de mult timp. Azi au fost adoptate regulile

Şoferii, vizaţi de o decizie planificată de mult timp. Azi au fost adoptate regulile

Şoferii, vizaţi de o decizie planificată de mult timp. Azi au fost  adoptate regulile
11 Feb 2015   •   16:06

Parlamentul European a actualizat regulile privind schimbul transfrontalier de date ce privesc infracţiunile rutiere. Astfel şoferii care vor încălca codul rutier în timp ce se află în alt stat membru al Uniunii Europene nu vor mai putea scăpa de amendă, potrivit unui comunicat al PE.

Ele se vor aplica şi în Marea Britanie, Republica Irlanda sau Danemarca, în următorii doi ani. Scopul e de a diminua cu până la jumătate decesele pe şosele. Modificările aprobate acum asigură o nouă bază legală pentru regulile privind schimbul de date, conform deciziei Curţii Europene de Justiţie din 6 mai 2014, care stabilise că baza legală anterioară nu era corectă.

Dacă noul act va fi aprobat de Consiliul de Miniştri, şoferii vor fi pasibili de amenzi oriunde în UE pentru următoarele infracţiuni: depăşirea vitezei, lipsa centurii de siguranţă, trecere pe roşu, condusul sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, absenţa căştii de protecţie la motociclişti, folosirea unei benzi interzise, utilizarea ilegală a telefonului mobil sau a oricărui alt aparat de comunicare în timpul condusului.

×
Subiecte în articol: şoferi UE
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close