Antena 3 CNN Actualitate Sora Aurei Ion îi acuză pe procurori că mușamalizează ancheta accidentului din Apuseni

Sora Aurei Ion îi acuză pe procurori că mușamalizează ancheta accidentului din Apuseni

Sora Aurei Ion îi acuză pe procurori că mușamalizează ancheta accidentului din Apuseni
Sursa foto: Foto: Facebook
07 Sep 2016   •   13:17

Sora studentei Aurei Ion, moartă în accidentul aviatic din Munții Apuseni, i-a acuzat pe procurori că încearcă să mușamalizeze ancheta privind tragedia, scrie România Liberă. Mariana Ciucă a precizat că nici măcar telefonul studentei la Medicină Militară nu a fost găsit, până la această oră.

Citiți și: Ce a rămas neclar în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Anchetatorii fac două noi expertize

„Am văzut apariţia de astăzi, marţi, 6 septembrie 2016, a domnului Procuror General, Augustin Lazăr şi am fost surprinsă de afirmaţia dânsului conform căreia expertiza metalurgică s-ar efectua în străinătate. Este un aspect despre care, nici noi şi nici avocatul nostru, nu am fost informaţi. Ceea ce ştim şi ce vă pot spune este că, în cadrul anchetei, s-a dispus, la solicitarea noastră, formulată de avocatul nostru în luna octombrie 2015, efectuarea unei expertize pe partea de aeronautică şi a alteia pe partea de metalurgie – pentru analiza antenei, pentru ambele fiind numiţi experţi din România", a declarat, pentru ”România liberă”, Mariana Ciucă.

 "Am solicitat şi expertiză privind desfăşurarea operaţiunii de localizare şi salvare, care viza Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), Inspectoratele de Urgenţă şi întreg palierul ministerial competent, însă aceasta a fost respinsă de către procurori. În acest context, întrucât nu îmi pot explica declaraţia domnului procuror general, am luat, deja, legătura cu avocatul meu pentru a solicita o explicaţie procurorilor de caz", a mai adăugat aceasta.

Familia Aurei Ion și avocatul lor consideră că o chestiune importantă este și obținerea accesului la toate probele din dosar, în special la înregistrările audio-video. De când a preluat cauza, din vara anului 2014, avocatul Laura Beleca a formulat cereri repetate pentru obținerea înregistrărilor audio-video ce privesc zborul din 20 ianuarie 2014 și operațiunea de localizare, cătare și salvare.

"Având în vedere îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu de către procurorul Crişan Laura Adina şi de către prim-procurorul Gheorghe Dragoş, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 10.06.2016, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. În ciuda tuturor piedicilor, vom finaliza propria analiză privind accidentul şi urmările produse şi vom formula mai multe plângeri în dosar faţă de persoanele care se fac vinovate şi, dacă mă întrebaţi, consider că una dintre aceste persoane este domnul Raed Arafat, la acel moment Secretar de Stat", a mai afirmat sora Aurei Ion.

 

 

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close