Antena 3 CNN Actualitate Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală

Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală

Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală
de M.Z.    |    01 Aug 2012   •   14:46

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi fostul său consilier Codruţ Marta sunt urmăriţi penal de DIICOT Braşov, într-un dosar în care cei doi sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

UPDATE 16:30
- Potrivit DIICOT, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a cerut 3 milioane de euro pentru sprijinirea grupării infracţionale.

Miercuri după-amiază, Sorin Blejnar este la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, unde procurorii îl audiază, potrivit Mediafax.

Sorin Blejnar şi Codruţ Alexandru Marta sunt acuzaţi în acest dosar de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă.

În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului stabilită până în prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Gruparea infracţională achiziţiona motorina în regim suspensiv de la plata accizelor, declarând că aceasta va fi livrată intracomunitar în Polonia. În realitate, motorina era a fost revândută prin staţiile de distribuţie de carburanţi sau direct utilizatorilor finali. 



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close