Antena 3 CNN Actualitate Sorin Câmpeanu: "Personalul din învăţământ are prioritate la vaccinare în etapa a doua!" Ce se întâmplă cu situaţiile neîncheiate ale elevilor

Sorin Câmpeanu: "Personalul din învăţământ are prioritate la vaccinare în etapa a doua!" Ce se întâmplă cu situaţiile neîncheiate ale elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat joi, la Antena 3, că profesorii şi ceilalţi membri ai personalului din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare în etapa a doua a campaniei, care începe în data de 15 ianuarie.

Sorin Câmpeanu: "Personalul din învăţământ are prioritate la vaccinare în etapa a doua!" Ce se întâmplă cu situaţiile neîncheiate ale elevilor
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Ian 2021   •   20:20

Măsura are rolul de a calma termerile personalului didactic că s-ar putea infecta cu coronavirus în urma contactului cu elevii, în condiţiile în care se preconizează o redeschidere descentralizată a şcolilor în semestrul 2, în funcţie de situaţia epidemiologică.

Sorin Câmpeanu: Personalul din învăţământ, prioritar la vaccinare. Doar cine doreşte!

De mâine (vineri, prima zi a etapei a doua a campaniei de vacciner, n.r.), personalul din învăţământ va avea prioritate la vaccinare. Am lansat interogarea cu privire la disponibilitatea de vaccinare tocmai pentru a putea planifica numărul de doze de vaccin necesare personalului din învăţământ.

Am găsit înţelegere la coordonatorul programului de vaccinare care a introdus în programul de vaccinare, în mod prioritar, personalul din învăţământ. Repet, pe aceia care au dorit, care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare (...)

Ce se întâmplă cu mediile neîncheiate

Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar prevedea deja că mediile pe semestrul întâi se pot încheia într-un termen de patru săptămâni de la revenirea elevilor în şcoală. Am semnat ieri (miercuri, n.r.) un ordin de ministru care prelungeşte acest termen la opt săptămâni.

De asemenea, am flexibilizat mecanismul de încheiere a situaţiei şcolare: dacă, pentru o anumită disciplină, era necesar un număr de note corespunzător cu numărul săptămânal de ore la acea disciplină, în prezent încheierea situaţiei se poate face cu minim două note", a precizat ministrul Educaţiei.

Klaus Iohannis: "Din 8 februarie se redeschid cele mai multe dintre școli"

"Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, ministrul Sănătății și alte personalități din domeniu. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față.

Și pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuție – la o concluzie extrem de importantă.

Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală", a explicat Iohannis.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close