Antena 3 CNN Actualitate Elevii, obligaţi să poarte măşti la ora de sport. Cum explică ministrul Cîmpeanu

Elevii, obligaţi să poarte măşti la ora de sport. Cum explică ministrul Cîmpeanu

Elevii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie la orele de sport. Anunţul neaşteptat a fost făcut de ministrul Educaţiei. 

Elevii, obligaţi să poarte măşti la ora de sport. Cum explică ministrul Cîmpeanu
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   09:05

Sorin Cîmpeanu susţine că această condiţie a fost cerută de specialiştii din domeniul sănătăţii, pentru a preveni astfel răspândirea virusului, potrivit Realitatea TV.

Astfel, întrebat cum pot alega copiii cu mască la ora de sport, ministrul a răspuns că nu este decizia sa.

"Am spus că e cerinţa celor din domeniul sănătăţii, pentru a preveni răspândirea virusului. Este cerinţa celor din domeniul sănătăţii", a răspuns ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Dr. Ţincu, mesaj pentru părinţi. Acestea sunt semnele la care elevii trebuie ţinuţi acasă

Dr. Radu Ţincu, medic ATI aflat în prima linie în lupta cu COVID, ne spune ce e important să ştie părinţii, la redeschiderea şcolilor.

Principala responsabilitate este a părinţilor, care trebuie să ţină copiii acasă la cel mai mic semn de viroză respiratorie, care ar putea transforma clasa, sau chiar şcoala, în focar de infecţie sau o nouă explozie a cazurilor COVID-19, atrag atenţia medicii.

Dr. Ţincu: Părinţii au o mare responsabilitate, un copil cu simptomatologie trebuie supravegheat în primul rând acasă

"Părinţii au o mare responsabilitate, pentru că un copil care are simptomatologie trebuie să fie supravegheat în primul rând acasă şi în momentul în care părinţii văd că apare la copil febră, simptome de viroză respiratorie, tuse, cefalee, stare generală alterată, acesta să nu mai meargă în colectivitate.

Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă, pentru că e foarte dificil să poţi face testare atât de rapid, încât să identifici copilul înainte ca el să poată să transmită boala. Asta cred că e esenţial în următoarea perioadă", a explicat medicul Radu Ţincu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În plus, respectarea măsurii de distanţare fizică este prioritară în perioada care urmează, mai spune specialistul.

Întrebat cât de grav poate fi dacă elevii se îmbolnăvesc de COVID, medicul a spus că ei nu fac de obicei forme severe ale bolii, însă există, totuşi, şi unele situaţii din acestea.

"Din fericire, copiii nu fac forme grave de COVID-19. Mulţi dintre ei sunt chiar asimptomatici, dar, din nefericire, reprezintă un vector important de transmitere către grupele vulnerabile - bunici, părinţi.

Dr. Radu Ţincu: Atenţie la fomele inflamatorii post-COVID la copii!

Dar copiii pot face acele forme inflamatorii post-COVID, care pot apărea până la 3-4 săptămâni după vindecare şi care poate cuprinde mai multe organe.

De aceea, e important ca un copil care a avut COVID să fie în continuare monitorizat la domiciliu sau prin medicul pediatru", a recomandat dr. Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu mască sport COVID-19
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close