Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, despre valul trei de COVID: "Şcolile se vor închide ultimele"

Sorin Cîmpeanu, despre valul trei de COVID: "Şcolile se vor închide ultimele"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", moderată de Radu Tudor la Antena 3, despre presiunea din partea valului trei al pandemiei şi posibilitatea ca şcolile să rămână deschise în contextul în care specialiştii medicali vorbesc deja că noile tulpini COVID-19 sunt şi în România.

Sorin Cîmpeanu, despre valul trei de COVID: "Şcolile se vor închide ultimele"
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   20:41

"Îmi place să cred că vom respecta un principiu simplu: școlile se închid ultimele și școlile se deschid primele.

Deci ne-am exprimat speranța, încă suntem cu rata de infectare în școli mult sub rata de infectare a populației generale și avem desigur și această măsură a introducerii focarelor în rata de infectare după care vor lucra școlile.

Cîmpeanu: Şcolile vor întra în scenariu în funcţie de rata de infectare

"Şcolile vor intra în scenariu în funcție de o rată de infectare care să includă și focalele. Am luat acum aproape două săptămâni această decizie la nivelul Guvernului urmând să fie aplicat în două săptămâni.

Această includere a focarelor va crea dificultăți mai mici în localitățile mari, pentru că dacă este vorba de introducerea unui focar a unui cămin de bătrâni, sau unui spital într-o localitate mică din mediul rural sigur că va avea o incidență foarte mare și este posibil, din păcate, pentru acea localitate să o ducă direct în scenariul de carantină, adică peste șase la mie rata de infectare. Nu același lucru se va întâmpla și cu localitățile mari.

Deci influența nu va fi nici pe departe atât de mare prin introducerea focarelor în rata de infectare după care vor funcționa școlile", a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close