Antena 3 CNN Actualitate Şpaga, "sportul" preferat al românilor. Vezi cum arată bilanţul naţional al mitei şi cine sunt "campionii"

Şpaga, "sportul" preferat al românilor. Vezi cum arată bilanţul naţional al mitei şi cine sunt "campionii"

Şpaga, "sportul" preferat al românilor. Vezi cum arată bilanţul naţional al mitei şi cine sunt "campionii"
Sursa foto: Foto: ziaruldecalafat.ro
de O.P.    |    23 Noi 2011   •   06:14

 Şpaga a devenit sport naţional la români! Reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi persoane cu funcţii importante în ministere sau oameni de afaceri figurează din plin pe lista mitei.  Vă prezentăm mai jos un bilanţ naţional al mitei.

În primul an de după Revoluţie, justiţia din România a condamnat defintiv pentru dare de mită 25 de persoane. Ceva mai bine, dacă putem spune aşa, stăm la luare de mită. Tot în '90, instanţele au condamnat 88 de persoane pentru această faptă.

Un an mai târziu, numărul celor care au luat mită s-a redus considerabil. La 14. În timp ce numărul celor care au luat mită şi au şi fost condamnaţi pentru acest lucru s-a ridicat la 78. În 1995, 92 de persoane au fost condamnate pentru dare de mită, iar 217 pentru luare de mită.

Zece ani mai târziu, balanţa s-a mai echilibrat. 76 de persoane au fost condamnate definitiv pentru dare de mită, iar 79 pentru luare de mită.

Anul trecut pare că cei care au făcut casă bună cu şpaga a scăzut considerabil, ajungând la 68 cei condamnaţi pentru dare de mită şi la 43 pentru luare de mită.

Aproape 1.500 de persoane au fost arestate în aceşti douăzeci de ani pentru dare de mită, iar aproape 3.000 pentru luare de mită. În medie, 69 de persoane pe an au fost prinse dând mită şi 134 luând mită.



×
Subiecte în articol: mita spaga luare de mita dare de mita
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close