Antena 3 CNN Actualitate Staţiunea Rânca, îngropată în zăpadă. Zăpada a ajuns la aproape un metru

Staţiunea Rânca, îngropată în zăpadă. Zăpada a ajuns la aproape un metru

Iarna devine din ce în ce mai grea la munte. Staţiunea Rânca a fost aproape îngropată în zăpădă, troienele ajungând aproape la un metru. Şi în Maramureş a nins mult în ultimele zile, dar drumarii nu se grăbesc să iasă la deszăpezit şoselele. Maşinile abia circulă prin Pasul Gutâi, iar pe alte drumuri zeci de TIR-uri au rămas blocate

Staţiunea Rânca, îngropată în zăpadă. Zăpada a ajuns la aproape un metru
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    15 Ian 2021   •   13:10

La Rânca a nins puternic, iar zăpada a atins aproape un metru in unele zone. Oamenii abia au reușit să-și deszăpezească maşinile.

Intervenția utilajelor a fost dificilă din cauza autoturismelor parcate pe șosea. Supărați, localnicii l-au aprostrofat pe primar. 

În Maramureș, pe DN 18 care trece prin Pasul Gutâi, maşinile abia au putut circula prin troienele care acopereau în întregime şoseaua. 

De altfel, aceeaşi situaţie a fost întâlnită în mai multe zone din judeţul Maramureş, drumarii negrăbindu-se să iasa cu utilajele la deszapezire. 

Pe DN 18 B, care face legătura între Baia Mare și Tg Lăpuș, tirurile nu au mai putut urca pe Dealul Groșului, iar la Cărbunari o mașină a derapat și a ajuns în șanț. 

Și asta nu este tot. Meteorologii avertizează că vremea se va răci în următoarele patru zile. 

''Discutăm de temperaturi în zonele despresionare, sub -13 grade Celsius, până la cel mult -3 grade Celsius în zona litoralului. Nu în ultimul rând valori la nivelul maximelor care să se situeze în general între -6 până la cel mult două grade Celsius. Sâmbătă şi duminică, precum şi cele două zile de la începutul săptămânii viitoare, valorile vor fi în scădere, mult mai accentuat'', a spus Elena Mateescu, director ANM.

După data de 21 ianuarie vremea se va ameliora și va începe să se încălzească.

×
Subiecte în articol: munte ranca zapada
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close