Antena 3 CNN Actualitate Stațiuniile balneare sunt în pragul colapsului. Angajații ar putea să își piardă locurile de muncă

Stațiuniile balneare sunt în pragul colapsului. Angajații ar putea să își piardă locurile de muncă

Turismul balnear este la un pas de faliment din cauza pandemiei. Bazinele cu apă termală din interiorul centrelor au rămas închise încă din martie, încasările fiind zero.

Stațiuniile balneare sunt în pragul colapsului. Angajații ar putea să își piardă locurile de muncă
de Diana Dragotescu    |    21 Sep 2020   •   11:00

Patronatele din domeniu susțin că aceste tratamente cresc imunitatea, deci ar putea fi soluția salvatoare pentru români împotriva coronavirusului.

Bazinele cu apă termală din interiorul centrelor balneare sunt închise încă de martie, atunci când a fost instaurată starea de urgenţă. Pacienţii se mulţumesc cu tratamentele care se pot face în exterior. Anual peste 200 de mii de pacienți sunt trimişi de medici la tratamente baleneare.

Guvernul a tot amânat deschiderea bazinelor cu apă termală din interiorul clădirilor pe motiv că nu se poate asigura distanţarea. Însă administratorii acestora spun că au făcut ghiduri pentru ca regulile de pandemie să nu fie încălcate.

Patronii se plâng că, dacă deschiderea bazinelor interioare mai întârzie mult, riscă să-şi piardă angajaţii. 

Pentru că bazinele interioare cu apă termale sunt închise, spun patronii din domeniu, mulţi români au mers anul acesta la tratamente în alte ţări.

Stațiuniile balneare sunt în pragul colapsului

 

×
Subiecte în articol: stațiuni balneare
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close