Antena 3 CNN Actualitate Cine va fi noul director general al Metrorex

Cine va fi noul director general al Metrorex

Ministrul Transporturilor a anunțat cine va fi noul director general al Metrorex.

Cine va fi noul director general al Metrorex
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   10:38

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat luni seara, la Radio România Actualități că economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, va fi numit director general al Metrorex.

Numirea lui Ştefan Paraschiv va fi făcută marți. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat că noua conducere a companiei va avea ca principal obiectiv redresarea financiară a Metrorex.

Noul director general al Metrorex va fi Ştefan Paraschiv

”Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (...).

Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia”, a declarat, la RRA, ministrul Cătălin Drulă.

Corpul de control al Ministerului Transporturilor: Acordarea sporului de metrou tuturor angajaților Metrorex a fost abuzivă

Ministrul Transporturilor a anunțat că au fost descoperite numeroase nereguli privind salariile, sporurile și spațiile comerciale de la metrou.

Citiți și: Călătoriile cu metroul se scumpesc. Ministrul Drulă spune cât va costa cartela Metrorex

×
Parteneri
arcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor
x close