Antena 3 CNN Actualitate Studiu. Românii preferă să meargă în vacanţă în România, cu maşina proprie

Studiu. Românii preferă să meargă în vacanţă în România, cu maşina proprie

Studiu. Românii preferă să meargă în vacanţă în România, cu maşina proprie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Iun 2011   •   12:47
Românii preferă să îşi petreacă vacanţele în ţară, criza fiind principalul factor care explică această opţiune, conform unui sondaj IRES realizat la nivel naţional, citat de Agerpres.

Conform studiului, 49% dintre cei intervievaţi indică România ca destinaţie favorită, în timp ce 42% optează pentru străinătate. Preferinţa pentru România a crescut cu 2% faţă de 2010, în timp ce a scăzut cu 6% pentru străinătate.

Grecia este în continuare una din destinaţiile favorite pentru români (peste 20%), urmată de Spania sau Germania dar este în creştere şi Bulgaria.

De asemenea, o treime dintre respondenţi susţin că vor pleca în această vară în vacanţă, în timp ce 66% spun că nu vor face acest lucru.

În acelaşi context, bugetul alocat pentru vacanţa din acest an este, din perspectiva celor mai mulţi respondenţi, mai mic sau cel mult la fel, comparativ cu cel alocat pentru anul trecut. Astfel, 25% susţin acest lucru şi doar 5% susţin că vor aloca un buget mai mare pentru vacanţa din acest an.

Totodată, maşina este în continuare principalul mijloc de transport când vine vorba de vacanţe. 63% dintre respondenţi spun că vor pleca în vacanţă cu automobilul. Doar 10% dintre respondenţi vor folosi autocarul, 7% avionul şi 18% vor folosi trenul.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close