Antena 3 CNN Actualitate SUBIECTIV. Securitatea şi trecutul lui Traian Băsescu

SUBIECTIV. Securitatea şi trecutul lui Traian Băsescu

SUBIECTIV. Securitatea şi trecutul lui Traian Băsescu
de M.T.    |    13 Feb 2014   •   21:32

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivei Securităţii (CNSAS) a emis o nouă adeverinţă, a patra, potrivit căreia Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al fostei Securităţi.

Cu toate acestea, în cadrul emisiunii "Subiectiv", de la Antena 3, Răzvan Dumitrescu a prezentat o serie de documente care aruncă serioase semne de întrebare asupra trecutului preşedintelui.

Astfel, numele lui Traian Băsescu apare într-un registru cu persoanele din rândul membrilor PCR pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de securitate, din arhivele fostului Partidului Comunist.

De asemenea, într-o adresă a Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din 2004 se arată că „în evidenţa depozitului de arhivă se află registrul «Jurnal pentru evidenţa reţelei informative a Comandamentului Marinei Militare Constanţa» din 1972”. Din acesta rezultă că Traian Băsescu a fost colaborator al organelor de contrainformaţii militare pe timpul cât era elev al Institutului de Marină, având dosarul personal numărul 3990.

La finalul studiilor, dosarul a fost transferat la Inspectoratul Judeţean Constanţa al Ministerului de Interne.

În fine, într-o adresă de răspuns a SRI din 2006 se poate citi că dosarul personal al lui Traian Băsescu a fost distrus.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Securitate CNSAS
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close