Antena 3 CNN Actualitate Tarife uriașe pentru parcări în Capitală, de la 1 ianuarie

Tarife uriașe pentru parcări în Capitală, de la 1 ianuarie

Bucureștenii vor scoate din buzunar mult mai mulți bani pentru parcare, de la 1 ianuarie. Prețul parcărilor de reședință crește de la 84 de lei pe an la 600 de lei pe an în centrul Capitalei și de la 37 de lei la 300 de lei pe an la periferie.

Tarife uriașe pentru parcări în Capitală, de la 1 ianuarie
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    19 Dec 2021   •   12:38

Aceste creșteri de prețuri nu vin singure, ci vin cu un nou regulament. Edilul pregătește un nou regulament de parcare rezidențială - cei care au astfel de locuri de parcare nu le vor mai avea la dispoziție 24/24 ore, chiar dacă vor avea abonament, ci vor avea un program de la 8.00 la 20.00.

În restul programului poate parca cine dorește, fără niciun cost și, în teorie, fără să incomodeze beneficiarul locului de parcare.

"Pe de altă parte, Primăria Capitalei se pregătește să crească și costurile parcării de pe marile bulevarde. Cel puțin așa s-a gândit Primăria că ar putea elibera traficul din oraș. Și am văzut în ultima perioadă că indiferent unde te-ai duce în acest București faci aproximativ o oră-două, mai ales la ceas de seară.

Rămâne de văzut care vor fi costurile, cel puțin asta spune edilul Capitalei - mai scumpe locurile de pacare, poate așa oamenii renunță la automobilul personal și merg către transportul în comun", a transmis reporterul Radu Tiliță.

Nicușor Dan a anunțat un regulament de parcare diferit cu locuri pentru banda unică. "Nu o să fie iubit de o parte din oameni"

Un nou regulament de parcare va fi gata până la sfârşitul acestui an şi presupune spaţii pentru banda unică sau pentru pistele de biciclete, a anunţat edilul Capitalei, Nicuşor Dan.

"Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunţă la maşină, pentru că transportul public nu merge.

Nerenunţând la maşină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcţie de caz, şi atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public.

Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile.

O să vedeţi foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta", a spus primarul Nicuşor Dan.

Edilul Bucureştiului nu a dat alte date despre proiect, dar a estimat că va fi gata până la finalul anului.

"O să ne permită să avem spaţii pentru banda unică şi pentru pistele de biciclete", a adăugat Nicuşor Dan.

×
Subiecte în articol: locuri de parcare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close