Antena 3 CNN Actualitate Niciun loc la Terapie Intensivă în Capitală. Dr. Beatrice Mahler: ''Trăim o dramă!''

Niciun loc la Terapie Intensivă în Capitală. Dr. Beatrice Mahler: ''Trăim o dramă!''

1076 de bolnavi de COVID luptă acum pentru viața lor la Terapie Intensivă. În spitalele din București nu mai este niciun pat liber și la fel se întâmplă în foarte multe spitale din țară. În același timp, raportările privind infectările cu SARS-COv-2 sunt tot mai haotice. Numărul cazurilor raportate oficial, dar pentru care pacienții în cauză nu au primit rezultatul este tot mai mare.

Niciun loc la Terapie Intensivă în Capitală. Dr. Beatrice Mahler: ''Trăim o dramă!''
de Iulia Gorgorin    |    10 Noi 2020   •   11:15

Situaţie îngrijorătoare în spitalele importante care tratează pacienţi cu coroavirus.

Nu mai sunt locuri libere pe secţiile de Terapie Intensivă, iar medicii încearcă să salveze vieţile pacienţilor infectaţi de COVID-19

Un grafic în ceea ce privește testarea arată că ieri am avut 11.445 de teste și 3.240 de persoane confrmate pozitiv.

Există o dificultate și un blocaj la nivelul comunicării, deoarece, ieri, din 160 de laboratoare, doar 64 au reușit să introducă date în platforma online de raportare.

Multe spitale din Capitală nu mai au locuri la Terapie Intensivă. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, a vorbit în exlusivitate la Antena 3 despre eforturile pe care le depun medicii pentru a salva pacienții în stare gravă.

''În această dimineață au fost două locuri la Terapie Intensivă în Institutul Marius Nasta care au fost ocupate prin degradarea stării de sănătate a unui pacient și altul, printr-un transfer de la Spitalul Colentina, un pacient confirmat.

Este o dramă pe care am început să o trăim de câteva zile!

 Intrăm în gardă fără locuri, trebuie să intubăm pacienții pe secție, să găsim o soluție pentru cei care se degradează în Institutul Marius Nasta, pentru că nu avem unde să îi trimitem, vorbesc de pacientul critic, asta în condițiile în care Institutul Marius Nasta în ultima perioadă și-a mărit capacitatea de locuri la Terapie Intensivă, în condițiile în care toate paturile din secția COVID a Institului Marius Nasta au oxigen de la stația centrală'', a spus dr. Beatrice Mahler.

×
Parteneri
Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
x close