Antena 3 CNN Actualitate Cum plănuiau teroriștii să arunce în aer România. Ținteau rețeaua de gaze

Cum plănuiau teroriștii să arunce în aer România. Ținteau rețeaua de gaze

Cum plănuiau teroriștii să arunce în aer România. Ținteau rețeaua de gaze
de S.T.    |    20 Mai 2016   •   12:39

Planuri teroriste dejucate în Ardeal! Autorii acestora erau extremiştii maghiari care plănuiau să arunce în aer reţeaua de gaze care tranzitează centrul ţării.

Discuţiile interceptate de procurorii DIICOT arată că atacul ar fi trebuit să aibă loc de Crăciun, la scurt timp după cel plănuit la Târgul Secuiesc, când un extremist maghiar voia să detoneze o bombă în timpul paradei de Ziua Naţională.

„În ceea ce priveşte harta de gaze(…)dacă ruşii închid… de fapt, ucrainenii, că prin Ucraina trece conducta dublă de gaze, conducta de tranzit… Una din ele a fost aruncată în aer. Dar cealaltă funcţiona. Există două ca în caz că sunt probleme cu una, cealaltă e funcţională. Întrebarea a fost ce se va întâmpla în caz că ambele vor fi aruncate în aer? Cantitatea de gaze spre Europa va scădea cu 30%. Asta e. El mi-a dat harta. Deci din Ardeal… aici sunt zăcămintele de gaz, o conductă mare duce spre Bucureşti și una spre Moldova. Atâta l-am bătut la cap pe Laci încât s-a interesat şi a descoperit unde se află până şi ultima”, arată un fragment din rechizitoriul procurorilor.

Este cea mai mare ameninţare teroristă la adresa României din ultimii ani.

Fostul director al SRI, Costin Georgescu, avertizează că securitatea României ar trebui întărită pentru că riscul atentatelor la adresa ţării noaste creşte de la an la an.

×
Subiecte în articol: teroristi amenintari extremisti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close