Antena 3 CNN Actualitate Teste COVID-19 gratuite pentru bucureşteni. Proiectul anunțat de Gabriela Firea

Teste COVID-19 gratuite pentru bucureşteni. Proiectul anunțat de Gabriela Firea

Bucureştenii care pleacă în concediu în Grecia ar putea face teste pentru COVID-19 gratuit, a anunţat, duminică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3. Decizia vine după ce statul elen a anunţat că românii care vor să meargă în Grecia trebuie să prezinte test COVID negativ.

Teste COVID-19 gratuite pentru bucureşteni. Proiectul anunțat de Gabriela Firea
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    12 Iul 2020   •   14:05

Noul proiect al Primăriei Bucureşti a fost anunţat de edilul Gabriela Firea, duminică, în exclusivitate, la Antena 3. 

"Vom face teste gratuite pentru bucureştenii care merg în Grecia. Este vorba de proiectul Vacanţă 2020", a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizând că acesta este deocamdată un proiect.

Teste COVID gratuite pentru bucureştenii care pleacă în Grecia

Edilul şi-a exprimat însă speranţa că proiectul, despre care spune că îl va pune miercuri pe ordinea de zi, va primi votul tuturor consilierilor generali de la toate partidele, pentru a putea fi votat.

"Vrem ca bucureştenii care pleacă în călătorie şi li se pune condiţia să aibă aceste teste la zi, de COVID-19, să aibă acces la ele", a spus Firea, făcând referire la testele cu antigen de tip PCR.

Testul COVID-19, obligatoriu pentru Grecia

Turiştii care merg în concendiu în Grecia trebuie să aibă la ei, începând de miercuri, 15 iulie, un test molecular negativ pentru infecţia cu coronavirus, pe care să-l prezinte la intrarea în statul elen.

Ministerul Sănătății a publicat, duminică, lista centrelor din țară unde românii îşi pot face testul molecular pentru depistarea COVID-19, fără de care nu pot intra în Grecia. 

Testul pentru COVID trebuie efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene. Un test efectuat în sistem privat costă minim 280 lei de lei, în situaţia în care aveţi un abonament de sănătate la acea clinică. În rest, testul poate costa peste 300 de lei.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Grecia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close